Κοσμος

Ο Γάλλος Spiderman σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη 38 ορόφων για να διαδηλώσει κατά του νέου συνταξιοδοτικού

Ο Alain Robert στα 60 του έστειλε μήνυμα προς τον Εμανουέλ Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spiderman

Ο Γάλλος Spiderman σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη 38 ορόφων για να διαδηλώσει κατά του νέου συνταξιοδοτικού - Ο Alain Robert στα 60 του έστειλε μήνυμα προς τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο ελεύθερος ορειβάτης, γνωστός και ως ο «Γάλλος Spiderman», ανέβηκε την Τετάρτη σε ουρανοξύστη 38 ορόφων στο Παρίσι για να διαδηλώσει την υποστήριξή του στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον συνταξιοδοτικό νόμο που θα καθυστερήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία.

Ο Alain Robert, 60 ετών, σκαρφαλώνει χωρίς ιμάντες, χρησιμοποιώντας μόνο τα γυμνά του χέρια και ένα ζευγάρι παπούτσια αναρρίχησης.

«Είμαι εδώ για να δείξω την υποστήριξή μου σε όσους αντιτίθενται στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση», δήλωσε στο Reuters πριν ξεκινήσει την ανάβασή του στον ουρανοξύστη των 150 μέτρων στην επιχειρηματική περιοχή La Défense της πρωτεύουσας.

Live: French 'Spiderman' Alain Robert climbs skyscraper

«Είμαι εδώ για να πω στον [πρόεδρο] Εμανουέλ Μακρόν να επιστρέψει στη γη... ανεβαίνοντας χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Ο Robert είπε ότι οι συνταξιοδοτικές αλλαγές, τις οποίες ο Μακρόν υπέγραψε ως νόμο το Σαββατοκύριακο μετά από μήνες διαμαρτυριών στους δρόμους, σήμαιναν ότι, σε συνδυασμό με την απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας Covid, θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται, και να σκαρφαλώνει, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ