Κοσμος

Podcast Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Αδελφοί Menendez

Τα πλουσιόπαιδα που δολοφόνησαν τους γονείς τους, γαζώνοντάς τους με σφαίρες

Μιμή Φιλιππίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στις 18 Αυγούστου 1989 ο Eric και ο Lyle Menendez αγόρασαν καραμπίνες από ένα μεγάλο κατάστημα αθλητικών ειδών στο San Diego, σε απόσταση 100 μιλίων από την έπαυλη της οικογένειάς τους στο Beverly Hills. Στις 19 Αυγούστου, οι γονείς τους ναύλωσαν ένα γιοτ και τους πήγαν για ψάρεμα καρχαρία. Στις 20 Αυγούστου, τα δυο αδέλφια όρμησαν στο καθιστικό του σπιτιού τους και γάζωσαν με σφαίρες τους γονείς τους, ενώ το ζευγάρι παρακολουθούσε τηλεόραση. Ο Erik είπε ότι πρώτος εκείνος πυροβόλησε, αλλά στο τέλος ο Lyle έριξε τις πιο εύστοχες βολές: Τη σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Jose Menendez και τη θανατηφόρα βολή στο πρόσωπο της Kitty Menendez.

Στη συνέχεια οι δυο αδελφοί, που ήταν τότε 18 και 21 ετών, πήγαν με το αμάξι σε έναν κινηματογράφο, αγόρασαν εισιτήρια για το «Batman», ξεφορτώθηκαν τα όπλα και τα ματωμένα ρούχα τους και φόρεσαν καθαρά. Μετά επέστρεψαν στο σπίτι τους και κάλεσαν την αστυνομία, προσποιούμενοι ότι μόλις είχαν ανακαλύψει τη σκηνή του εγκλήματος. Στην Άμεση Δράση καταγράφηκε η κλαψιάρικη φωνή του Lyle: «Κάποιος σκότωσε τους γονείς μας»!

Αυτές οι λεπτομέρειες έγιναν γνωστές επειδή οι αδερφοί Menendez τελικά ομολόγησαν, αφήνοντας όμως το ερώτημα: Ήταν η απληστία στην καρδιά αυτού του εγκλήματος - είναι ο Lyle και ο Eric τα πιο κακομαθημένα πλουσιόπαιδα στο Beverly Hills; 'Η μήπως υπήρχε κάτι τόσο κακό στον πυρήνα αυτής της οικογένειας, ώστε οι πράξεις των αδελφών θα μπορούσαν να είναι δικαιολογημένες;

© Mike Nelson / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντελεστές
Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη

Αφήγηση, Sound design, Ηχοληψία: Δάφνη Γερογιάννη

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ