Κοσμος

Κάμερες αναγνώρισης προσώπου θα εντοπίζουν τους φυγόστρατους Ρώσους

Αυστηροποιούνται οι περιορισμοί με νέο νόμο του Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Η Μόσχα χρησιμοποιεί κάμερες αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσει όσους προσπαθούν να αποφύγουν τον στρατό, μεταδίδει το TASS.
Κάμερες αναγνώρισης προσώπου θα ταυτοποιούν τους φυγόστρατους Ρώσους © Yuri Kochetkov/EPA

Ρωσία: Η Μόσχα χρησιμοποιεί κάμερες αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσει όσους προσπαθούν να αποφύγουν τον στρατό, μεταδίδει το TASS.

Οι αρχές της Μόσχας χρησιμοποιούν το εκτεταμένο σύστημα με κάμερες αναγνώρισης προσώπου που έχει η ρωσική πρωτεύουσα για να εντοπίσουν νεαρούς στρατεύσιμους, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολογίας της πόλης.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα νόμο που αυστηροποιεί τους περιορισμούς για αυτούς που προσπαθούν να αποφύγουν την επιστράτευση και προβλέπει την ηλεκτρονική αποστολή των εγγράφων στρατολόγησης, αντί την παράδοσή τους κατ’ ιδίαν από το τοπικό γραφείο στρατολογίας ή μέσω κάποιου υπαλλήλου.

Τα μέτρα θα δυσκολέψουν χιλιάδες άνδρες ηλικίας 18-27 ετών οι οποίοι, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τους αξιωματικούς της στρατολογίας που προσπαθούν να τους αναγκάσουν να εκτίσουν την 12μηνη υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, καθώς και αυτούς που καλούνται να υπηρετήσουν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της επιστράτευσης που ανακοινώθηκε πέρυσι.

«Για να προσδιοριστεί το μέρος κατοικίας του εφέδρου, χρησιμοποιούνται συστήματα παρακολούθησης με κάμερες στην πόλη της Μόσχας», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολόγησης της Μόσχας Μαξίμ Λοκτέφ στο TASS.

Το 2017, η υπηρεσία Τεχνολογιών Πληροφορίας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι πάνω 3.000 κάμερες παρακολούθησης στην πόλη έχουν συνδεθεί σε σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ