Κοσμος

Το Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Απέρριψε το αίτημά του για νέα δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντέρεκ Σόβιν (Derek Chauvin) - Ο πρώην αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd)
Ντέρεκ Σόβιν (Derek Chauvin) - Ο πρώην αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) © EPA/HENNEPIN COUNTY SHERIFF

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Το Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν - Απέρριψε το αίτημά του για νέα δίκη

Το Εφετείο της Μινεσότας επικύρωσε σήμερα την καταδίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς σύλληψής του, το 2020, στη Μινεάπολις, απορρίπτοντας το αίτημα του για νέα δίκη.

Το τριμελές Εφετείο απέρριψε τον ισχυρισμό των δικηγόρων του Σόβιν ότι ο δικαστής στη δίκη που έγινε το 2021 καταχράστηκε την εξουσία του επειδή αρνήθηκε το αίτημά του να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη πόλη.

Η δολοφονία του Φλόιντ προκάλεσε κατακραυγή και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού. Ο Σόβιν καταδικάστηκε για τη δολοφονία σε κάθειρξη 22,5 ετών από πολιτειακό δικαστήριο ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 δήλωσε ένοχος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην κατηγορία ότι καταπάτησε τα πολιτικά δικαιώματα του Φλόιντ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.