Κοσμος

Η κις λορέν της στέψης: Ο Κάρολος και η Καμίλα θα προσφέρουν χορτοφαγικό πιάτο στους καλεσμένους τους

Παρουσιάστηκε στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram η συνταγή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Ο Κάρολος και η Καμίλα επέλεξαν να προσφέρουν μια χορτοφαγική κις λορέν στους καλεσμένους στη στέψη τους - Η πρωτότυπη συνταγή της ενθρόνισης.
Ο Κάρολος και η Καμίλα ανακοίνωσαν τη συνταγή που επέλεξαν για τη δική τους ενθρόνιση: μια κις λορέν © Instagram/The Royal Family

Βρετανία: Ο Κάρολος και η Καμίλα επέλεξαν να προσφέρουν μια χορτοφαγική κις λορέν στους καλεσμένους στη στέψη τους - Η πρωτότυπη συνταγή της ενθρόνισης.

Μετά το «κοτόπουλο της στέψης», που είχε σερβίρει η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ το 1953, ο Κάρολος και η Καμίλα ανακοίνωσαν σήμερα τη συνταγή που επέλεξαν για τη δική τους ενθρόνιση: μια κις λορέν με σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.

Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος, η στέψη των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου, επέλεξαν οι ίδιοι αυτή τη συνταγή, την οποία παρουσίασαν και σε ένα σύντομο βίντεο στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter και στο Instagram.

Η κις λορέν είναι πολύ συνηθισμένο πιάτο στη Γαλλία, όμως δεν συνηθίζεται στη Βρετανία.

Εκτός από σπανάκι, βρασμένα φασόλια και εστραγκόν, η συνταγή περιλαμβάνει γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και, φυσικά, τυρί τσένταρ.

Είναι ένα πιάτο που «προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις του καθενός» ενώ μπορεί να φαγωθεί «ζεστό ή κρύο, με πράσινη σαλάτα και πατάτες».

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν η χορτοφαγική κις λορέν του Καρόλου και της Καμίλας θα γνωρίσει την ίδια επιτυχία με το κοτόπουλο με κρεμώδη σος κάρυ της Ελισάβετ, το οποίο θεωρείται πλέον κλασικό πιάτο της βρετανικής γαστρονομίας και το βρίσκει κανείς ακόμη και στα σουπερμάρκετ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ