Κοσμος

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο εθνοφρουρός για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου

Στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο του αμερικανικού Πενταγώνου
© Alex Wong/Getty Images

ΗΠΑ - Απόρρητα έγγραφα Πενταγώνου: Συνελήφθη ο εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέιρα για τη διαρροή - Οι πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ

Το FBI προχώρησε σε μία σύλληψη για τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου, ενώ η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο αρχηγός μιας διαδικτυακής ομάδας όπου αναρτήθηκαν τα απόρρητα έγγραφα είναι μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας της Μασαχουσέτης.

Ο εν λόγω άνδρας ονομάζεται Τζακ Τεϊσέιρα και ηγείται της Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά μιμίδια και βιντεοπαιχνίδια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα από την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή, ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί επί του παρόντος τον αντίκτυπο της ίσως πιο επιζήμιας δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών εγγράφων εδώ και πολλά χρόνια.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αρχές «πλησιάζουν» στην πηγή της διαρροής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε από το Δουβλίνο ότι διεξάγεται έρευνα από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών και το υπουργείο Δικαιοσύνης για το συμβάν.

«Δεν ανησυχώ για τη διαρροή, ανησυχώ για το γεγονός ότι συνέβη, αλλά δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από αυτήν που να γνωρίζω», είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ