Κοσμος

Οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά της Louis Vuitton στο Παρίσι

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά της Louis Vuitton στο Παρίσι
© EPA/YOAN VALAT

Γαλλία - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το συνταξιοδοτικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη σε κατάστημα της Louis Vuitton στο Παρίσι

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της αναμόρφωσης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος πραγματοποιούνται και σήμερα σε σχεδόν όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, προκλήθηκε μεγάλη ένταση και κάποιοι διαδηλωτές εισέβαλαν σε κατάστημα της Louis Vuitton στο Παρίσι.

Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, φαίνονται διαδηλωτές με κόκκινες φωτοβολίδες στα χέρια να εισβάλλουν στα κεντρικά της Louis Vuitton, φωνάζοντας συνθήματα και σπρώχνοντας τις πόρτες. Φώναζαν συνθήματα όπως «Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόσυρση».

Οι διαδηλωτές ζητούν από τους πλούσιους να συνεισφέρουν περισσότερο στη χρηματοδότηση της κρατικής σύνταξης.

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές με κόκκινες φωτοβολίδες και σημαίες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εισόδου του κτιρίου στην Avenue Montaigne πριν ανέβουν με κυλιόμενες σκάλες στους επάνω ορόφους, ενώ άλλοι γέμισαν το δρόμο ανεμίζοντας σημαίες του συνδικάτου των σιδηροδρομικών Sud Rail.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μία μέρα πριν αποφανθεί το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τους προέδρους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, καθώς επίσης και με ορισμένους υπουργούς. Σύμφωνα με το προεδρικό Μέγαρο, τις ερχόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές εκτιμούν πως στις διαδηλώσεις θα λάβουν μέρος περίπου 500.000 άνθρωποι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ