Κοσμος

Νέος «εχθρός» του Τραμπ ο πρώην δικηγόρος του - Τον μηνύει και ζητά αποζημίωση 500 εκατ. δολαρίων

Ήταν υπάλληλός του για πάνω από μια δεκαετία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ © ΕPA Pool

Ντόναλντ Τραμπ: Μηνύει τον πρώην δικηγόρο του και ζητά αποζημίωση 500 εκατ. δολαρίων - Ήταν υπάλληλός του για πάνω από μια δεκαετία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μηνύει τον πρώην δικηγόρο του για 500 εκατ. δολάρια, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε τη συμφωνία τους. Λέει ότι ο Μάικλ Κόεν παραβίασε το καθήκον του ως δικηγόρος να ενεργεί προς το συμφέρον του πελάτη του.

Η αγωγή έρχεται εν μέσω κλιμακούμενων επιθέσεων από συμμάχους του Τραμπ στον Κόεν, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας σε έρευνα της Νέας Υόρκης για τον πρώην πρόεδρο.

Εισαγγελέας του Μανχάταν κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τον Τραμπ για απάτη που αφορούσε δωροδοκία μιας πορνοστάρ.

Ο εκπρόσωπος και δικηγόρος του Κόεν, Λάνι Ντέιβις, δήλωσε στο BBC ότι είναι βέβαιος ότι η αγωγή εναντίον του πελάτη του θα αποτύχει.

Η αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, κατηγορεί επίσης τον Κόεν ότι έκανε «ανάρμοστες, ιδιοτελείς και κακόβουλες δηλώσεις για τον πρώην πελάτη του, τα μέλη της οικογένειάς του και τις επιχειρήσεις του».

Ο Κόεν εργάστηκε ως δικηγόρος του Τραμπ για πάνω από μια δεκαετία. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Τραμπ και συχνά περιγραφόταν ως ο "οργανωτής" του Τραμπ.

Αλλά οι δύο τους είχαν μια σημαντική διαμάχη μετά τις εκλογές του 2016, καθώς οι ερευνητές άρχισαν να εξετάζουν αρκετούς από τους βοηθούς του Τραμπ.

Το 2018, ο Κόεν καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του σε κατηγορίες για απάτη και παραβάσεις σχετικά με την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας.

Τώρα που βγήκε από τη φυλακή, ο Κόεν έχει γίνει επικριτής του Τραμπ και βασικός καλεσμένος σε ειδησεογραφικές εκπομπές.

Έχει γράψει ένα βιβλίο και πραγματοποιεί podcast, τα οποία και αναφέρει ο Τραμπ στη μήνυση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ