Κοσμος

Μυστήριο με «δωμάτιο οστών» σε οργανισμό υγείας της Μελβούρνης

Είχαν διατηρηθεί σε φορμαλδεΰδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανθρώπινα οστά
© Unsplash

Αυστραλία: Μυστήριο με «δωμάτιο οστών» σε οργανισμό υγείας της Μελβούρνης - Είχαν διατηρηθεί σε φορμαλδεΰδη

Υπάλληλοι εντόπισαν ένα «δωμάτιο οστών» που περιείχε τα λείψανα πολλών άγνωστων ανθρώπων μέσα στα γραφεία ενός οργανισμού υγείας της Μελβούρνης.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια εκπαιδευόμενη νοσοκόμα παρατήρησε ότι ένα υγρό διέρρεε σε έναν διάδρομο από ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο στο διοικητικό κτίριο της Eastern Health, απέναντι από το νοσοκομείο Box Hill, στις 14 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο.

Μπήκε, λοιπόν, στο δωμάτιο και βρήκε θραύσματα οστών και ιστών μέσα σε δοχεία και κάδους απορριμμάτων και ανέφερε το περιστατικό στους αξιωματικούς της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Monash.

Δύο ημέρες αργότερα, ένας χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε έναν πορτοκαλί κουβά σε ένα ψυγείο που περιείχε ανθρώπινα οστά, τα οποία είχαν διατηρηθεί σε φορμαλδεΰδη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αναφέρθηκε την ανακάλυψη των λειψάνων.

«Οι αρχές ερεύνησαν το δωμάτιο των οστών και διαπίστωσαν ότι ο τόπος είχε καθαριστεί και τα λείψανα είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κίτρινους κάδους επικίνδυνων αποβλήτων», δήλωσε μάρτυρας.

«Μια πλαστική σακούλα που περιείχε ταυτοποιημένο υλικό εντοπίστηκε επίσης μέσα στην κατάψυξη».

Τα λείψανα φωτογραφήθηκαν και στάλθηκαν για ιατροδικαστική εξέταση αλλά ως τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο υπεύθυνος πίσω από το συμβάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ