Κοσμος

«Time», ένα εμβληματικό κτήριο της Μελβούρνης συναντά το παρελθόν του

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Time», ένα εμβληματικό κτήριο της Μελβούρνης συναντά το παρελθόν του

«Time», ένα εμβληματικό κτήριο της Μελβούρνης συναντά το παρελθόν του - Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Επί περισσότερα από τρία χρόνια ο Rone δούλευε με 120 ειδικούς σε εγκαταστάσεις με στόχο να επαναφέρει στο βιομηχανικό παρελθόν του τον εγκαταλελειμμένο σταθμό Flinders Street Station της Μελβούρνης. Στην έκθεση «Time», ο γνωστός Αυστραλός καλλιτέχνης άντλησε από φωτογραφίες για να δημιουργήσει τα 11 θεματικά δωμάτια τα οποία βρίσκονται σε τμήμα του σταθμού του 1910.

«Βρήκα γοητευτικό το ότι υπάρχει μια ολόκληρη πτέρυγα στο κτήριο που ήταν κλειδωμένη εδώ και δεκαετίες. Από τη στιγμή που ανακάλυψα πόσο σημαντικά ήταν αυτά τα δωμάτια στο παρελθόν, ήξερα ότι ήθελα να το μοιραστώ αυτό» είπε.

Κάθε δωμάτιο σχεδιάστηκε ως αναφορά σε μια συγκεκριμένη εργασία, σε εργαλεία και μηχανήματα που χρησιμοποιούντο από ανθρώπους της εργατικής τάξης εκείνη την εποχή, οι οποίοι περνούσαν από το σταθμό για να πάνε να δουλέψουν σε εργοστάσια, γραφεία και καταστήματα.

Ο Rone γέμισε τα δωμάτια με αυθεντικά και σχολαστικά αναδημιουργημένα αντικείμενα εποχής ενώ μεγάλης κλίμακας πορτρέτα του μοντέλου Teresa Oman, συνεργάτιδας για πολλά χρόνια του Rone που έχει εμφανιστεί σε πολλές τοιχογραφίες του, εμφανίζονται σε τοίχους σε όλα τα δωμάτια.

«Ο στόχος είναι να είναι αβέβαιο το κοινό πού τελειώνει το έργο τέχνης και πού αρχίζει το κτήριο αυτό καθεαυτό» υπογράμμισε.

«Ο σταθμός είναι ένα τόσο σημαντικό έμβλημα της Αυστραλίας και μολαταύτα οι υπέροχες ιστορίες της ακμής του σήμερα είναι εν πολλοίς άγνωστες στον κόσμο. Ελπίζω να παρακινήσει αυτό το πρότζεκτ τον κόσμο να φανταστεί ένα νέο μέλλον για αυτούς τους χώρους» τόνισε.

Artist Rone transforms Melbourne’s Flinders Street Station back to its industrial past

Η έκθεση «Time» ολοκληρώνεται στις 23 Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ