Κοσμος

Το κορίτσι που ζωγράφισε αντιπολεμική ζωγραφιά στη Ρωσία βγήκε από το ορφανοτροφείο που βρισκόταν

Την πήρε η μητέρα της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών πατέρας, του οποίου η κόρη επέκρινε την εισβολή στην Ουκρανία - Του αφαίρεσαν και την επιμέλεια του παιδιού του.
Η αντιπολεμική ζωγραφιά της Μάσα Μοσκάλεβα εξόργισε τις αρχές της Ρωσίας © Olga Podolskaya

Ρωσία: Η μητέρα του πήρε από το ορφανοτροφείο το κορίτσι που ζωγράφισε μια αντιπολεμική ζωγραφιά - Είχε ως αποτέλεσμα τη φυλάκιση του πατέρα της

Το κορίτσι, το οποίο στάλθηκε σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών αφού ζωγράφισε μια αντιπολεμική ζωγραφιά και ο πατέρας της καταδικάσθηκε για δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεων, βγήκε από το ορφανοτροφείο, από το οποίο το πήρε η μητέρα του.

Ώρες πριν αρχίσει μια ακροαματική συνεδρίαση δικαστηρίου για τα γονικά δικαιώματα του πατέρα του παιδιού, η επίτροπος της Ρωσίας για τα δικαιώματα των παιδιών δήλωσε πως μίλησε με τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία το παρέλαβε από την κοινωνική πρόνοια.

Ο πατέρας της, ο Αλεξέι Μοσκαλιόφ, επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, καταδικάσθηκε για δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεων και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών, με αποτέλεσμα η κόρη του Μαρία ή Μάσα, όπως είναι το υποκοριστικό της, να βρεθεί στα χέρια του κράτους, καθώς η μητέρα της δεν ζει εδώ και χρόνια με την οικογένεια.

Η Επίτροπος για τα Δικαιώματα των Παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα δήλωσε πως μιλησε με το κορίτσι και με τη μητέρα του, την Όλγα.

«Η Μάσα δεν ήθελε αρχικά να πάει στη μητέρα της και η γνώμη της απαιτείται από το νόμο να ληφθεί υπόψη. Τώρα η θέση της άλλαξε - μου το είπε η ίδια στο τηλέφωνο», δήλωσε η Λβόβα-Μπέλοβα.

«Η Όλγα πήρε ήδη την Μάσα από το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας», δήλωσε. «Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά για τη μαμά και την κόρη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.