Κοσμος

Ερντογάν: Ευκαιρία για επίλυση προβλημάτων η ατμόσφαιρα με την Ελλάδα

Οι φιλικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελληνοτουρκικά - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ευκαιρία για επίλυση προβλημάτων η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα

Για την Ελλάδα μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο παραδοσιακό ιφτάρ για τους Τούρκους πρέσβεις, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΑΚP.

Ο Ερντογάν διατήρησε το φιλικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες το τελευταίο διάστημα και μάλιστα έκανε λόγο για ευκαιρία επίλυσης προβλημάτων. «Η πρόσφατη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με την Ελλάδα στο ανατολικό Μεσόγειο και το Αιγαίο θα αξιοποιηθεί ως ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η Άγκυρα υποστηρίζει τα βήματα που συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη των Βαλκανίων και ότι, παρά τις αδικίες που έχει υποστεί, η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος για την Τουρκία».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται μετά τις επισκέψεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, που έγιναν σε θετικό κλίμα, όπου και ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, απέφυγε αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα.