Κοσμος

«Θαυματουργό μωρό» έσμιξε με τη μητέρα του δύο μήνες μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Εξέταση DNA αποκάλυψε την ταυτότητά του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουρκία: Μητέρα και κόρη επανενώθηκαν 54 ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, χάρη σε  τεστ DNA - Ανασύρθηκε από τα ερείπια των τριάμισι μηνών κοριτσάκι.

Μια μητέρα επανενώθηκε με το μωρό της στη νότια Τουρκία, αφού ένα τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι ήταν η κόρη της, σχεδόν δύο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικογένειας της χώρας.

Το τριάμισι μηνών «θαυματουργό μωρό», που ονομάζεται Βέτιν, ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου στην επαρχία Χατάι, περισσότερες από πέντε ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου χωρίς προβλήματα υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο υπουργός την παρέδωσε στη μητέρα της Γιασεμίν Μπεγκντάς σε νοσοκομείο της πόλης των Αδάνων, 54 ημέρες μετά την καταστροφή.

«Η επανένωση μιας μητέρας και του παιδιού της είναι ένα από τα πιο πολύτιμα καθήκοντα στον κόσμο», φέρεται να είπε η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Ντέρια Γιανίκ.

Μετά την αρχική φροντίδα σε νοσοκομείο στα Άδανα, το μωρό είχε μεταφερθεί με το προεδρικό αεροπλάνο για να το φροντίσουν οι αρχές στην Άγκυρα.

Μια εξέταση DNA αποκάλυψε ότι η Γιασεμίν ήταν η μητέρα της και το μωρό μεταφέρθηκε πίσω στα Άδανα, όπου πραγματοποιήθηκε η επανένωση στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και τους επακόλουθους σεισμούς, με 50.000 από αυτούς στην Τουρκία και τους υπόλοιπους στη Συρία.

Ο πατέρας και τα δύο αδέλφια του μωρού πέθαναν από τον σεισμό, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

(Με πληροφορίες του Reuters)