Κοσμος

«Επέλεξα να επιβιώσω, θα το έκανα ξανά» - Ο Τζέρεμι Ρένερ στην πρώτη συνέντευξη μετά το ατύχημα με το εκχιονιστικό

«Δεν πίστευα ότι ήταν ζωντανός», δήλωσε ο ανιψιός του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Τζέρεμι Ρένερ αιμορραγούσε και δεν μπορούσε να ανασάνει όταν τον καταπλάκωσε το εκχιονιστικό
© Instagram

Τζέρεμι Ρένερ: «Επέλεξα να επιβιώσω, θα το έκανα ξανά» - Η πρώτη του συνέντευξη μετά το ατύχημα με το εκχιονιστικό - «Δεν πίστευα ότι ήταν ζωντανός», δήλωσε ο ανιψιός του

Ο Τζέρεμι Ρένερ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη από τότε που τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με εκχιονιστικό μηχάνημα τον Ιανουάριο, λέγοντας στη δημοσιογράφο Diane Sawyer ότι ήταν «ξύπνιος σε κάθε στιγμή» όταν το επτά τόνων μηχάνημα τον καταπλάκωσε.

Η συνέντευξή του θα προβληθεί στις ΗΠΑ στο ABC News στις 6 Απριλίου, πριν από την πρεμιέρα της νέας σειράς του Renner στο Disney+, «Rennervations».

Ο ηθοποιός των «Avengers» νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση με αμβλύ θωρακικό τραύμα και ορθοπεδικά τραύματα στις αρχές Ιανουαρίου, όταν τον παρέσυρε το μηχάνημα Sno-Cat.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα teaser trailer για τη συνέντευξη, το οποίο περιλαμβάνει το ηχητικό ντοκουμέντο της κλήσης στο 100 που έγινε για να σωθεί η ζωή του Ρένερ. Ο 52χρονος ηθοποιός ακούγεται να βογκάει από τον πόνο καθώς οι άνθρωποι του λένε να «συνεχίσει να παλεύει».

«Κάθε στιγμή», λέει ο Ρένερ στον Sawyer, όταν τον ρώτησε τι θυμάται. «Ήμουν ξύπνιος σε κάθε στιγμή».

Ο Ρένερ προσπαθούσε να βοηθήσει τον ανιψιό του να απελευθερώσει το αυτοκίνητό του από το χιόνι κοντά στο σπίτι του στη λίμνη Tahoe, όταν το Sno-Cat άρχισε να τον πλησιάζει. Το μηχάνημα καταπλάκωσε τον ηθοποιό καθώς προσπαθούσε να το σταματήσει από το να χτυπήσει ανιψιό του.

«Θα το έκανα ξανά», λέει ο Ρένερ. «Θα το ξαναέκανες;» ρώτησε η Sawyer με δυσπιστία.

«Ναι, θα το έκανα ξανά. Γιατί [το εκχιονιστικό] πήγαινε ακριβώς πάνω στον ανιψιό μου», απαντά ο Renner.

Jeremy Renner to open up in exclusive interview with Diane Sawyer l ABC News

«Τον βλέπω σε μια λίμνη αίματος που έβγαινε από το κεφάλι του», είπε ο ανιψιός του Ρένερ στη συνέντευξη στον Sawyer. «Έτρεξα προς το μέρος του. Δεν πίστευα ότι ήταν ζωντανός».

Η Sawyer διάβασε τη λίστα με τα τραύματα του Ρένερ, τα οποία περιλαμβάνουν «οκτώ πλευρά σπασμένα σε 14 σημεία. Σπασμένο δεξί γόνατο, σπασμένος δεξιός αστράγαλος, σπασμένη κνήμη αριστερού ποδιού, σπασμένος αριστερός αστράγαλος, σπασμένη δεξιά κλείδα, σπασμένος δεξιός ώμος. Πρόσωπο, οφθαλμική κόγχη, σαγόνι, κάτω γνάθος σπασμένα. Ο πνεύμονας κατέρρευσε. Τρυπημένο από το πλευρικό οστό, το συκώτι σου - κάτι που ακούγεται τρομακτικό».

Ο ηθοποιός αποκαλύπτει ότι κάποια στιγμή αναρωτήθηκε: «Πώς θα μοιάζει το σώμα μου; Θα είμαι απλώς μια σπονδυλική στήλη και ένας εγκέφαλος, σαν επιστημονικό πείραμα;».

Ο Ρένερ δάκρυσε όταν η Sawyer είπε: «Άκουσα ότι είχες, στη νοηματική γλώσσα, πει στην οικογένειά σου: "Λυπάμαι"».

«Επέλεξα να επιβιώσω. Αυτό δεν πρόκειται να με σκοτώσει, με τίποτα», λέει αργότερα. «Έχω χάσει πολλή σάρκα και οστά, αλλά έχω ανεφοδιαστεί και γεμίσει με αγάπη και τιτάνιο».

Η συνέντευξη θα περιλαμβάνει επίσης πλάνα από τη φυσικοθεραπεία του Ρένερ, συμπεριλαμβανομένου του να χρησιμοποιεί ένα ειδικού σκούτερ για να κινείται. Ο ηθοποιός χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνει τους θαυμαστές του για την πρόοδό του, ενώ πριν από δύο ημέρες δημοσίευσε ένα βίντεο όπου περπατάει για πρώτη φορά με τη βοήθεια ενός διαδρόμου αντιβαρύτητας.

«Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, βλέπεις ένα νέο πρόσωπο;» ρωτά η Sawyer, με τον Ρένερ να απαντά: «Όχι, βλέπω έναν τυχερό άνθρωπο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ