Κοσμος

Μισισιπή: Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του (βίντεο)

Οι θυελλώδεις άνεμοι διέλυσαν σπίτια και σήκωσαν αυτοκίνητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκσκαφέας στον Μισισιπή σηκώνει αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο
Εκσκαφέας στον Μισισιπή σηκώνει αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο

Μισισιπή - Ανεμοστρόβιλοι - Στους 25 οι νεκροί - Το βίντεο από την καταστροφική πορεία του

Την ώρα που στον Μισισιπή των ΗΠΑ οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους δεν σταματούν να αυξάνονται, ένα βίντεο που δείχνει τη μανία της φύσης συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph» αναφέρει ότι ένας «κυνηγός ανεμοστρόβιλων» καταγράφει με την κάμερά του τη στιγμή που οι θυελλώδεις άνεμοι παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τα τελευταία 24ωρα την πολιτεία του Μισισίπι.

«Είναι μια τραγωδία» υπογράμμισε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τέιτ Ριβς σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στους φονικούς ανεμοστρόβιλους που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε ακτίνα περίπου 150 χιλιομέτρων.

Storm chasers capture footage of tornado as it rips through Mississippi killing at least 23 people

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «αποκαρδιωτικές εικόνες» και ανακοίνωσε την έγκριση ομοσπονδιακής βοήθειας για τους πληγέντες.

Στο Ρόλινγκ Φορκ, μια πόλη περίπου 2.000 κατοίκων στο δυτικό τμήμα του Μισισίπι, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν, συντρίμμια διασκορπίστηκαν στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν και δέντρα εκριζώθηκαν.

«Παρέσυρε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμα του» είπε για τον ανεμοστρόβιλο η 61χρονη Πατρίσια Πέρκινς. Και πρόσθεσε: «Τα περισσότερα καταστήματα ισοπεδώθηκαν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ