Κοσμος

Ιταλία: Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Μεσόγειο

Το πλοιάριο είχε προορισμό τις ιταλικές ακτές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιταλία - Ναυάγιο με 29 νεκρούς στη Μεσόγειο - Η κατάσχεση πλοίου ΜΚΟ που χρηματοδοτεί ο Banksy

Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 29 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας.

Στο πλεούμενο επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τον διάπλου της Μεσογείου, με προορισμό την Ιταλία.

Η ακτοφυλακή της Τυνησίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εντόπισε ζωντανούς 5 ανθρώπους και τους απομάκρυνε από τη θάλασσα.

Προσωρινή κατάσχεση σε πλοιάριο ΜΚΟ που χρηματοδοτεί ο Banksy

Εν τω μεταξύ, στη Λαμπεντούζα οι αρχές προχώρησαν σε προσωρινή κατάσχεση του πλοιάριου της ΜΚΟ «Louis Michele», η δράση της οποίας έχει στηριχθεί οικονομικά από τον γνωστό καλλιτέχνη Banksy.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΜΚΟ «οι ιταλικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να σαλπάρουν και να μπορέσουν να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση στην κεντρική Μεσόγειο».

Όπως γράφει ο τύπος, η προσωρινή αυτή κατάσχεση, οφείλεται, πιθανώς, στο γεγονός ότι το πλοίο μπορεί να πραγματοποίησε πολλαπλές επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, πριν εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι. Κάτι που απαγορεύεται με βάση τη νέα νομοθεσία για τη μεταναστευτική πολιτική στην Ιταλία.