Κοσμος

ΗΠΑ: Έκτακτη συνεδρίαση του χρηματοπιστωτικού τομέα για την τραπεζική κρίση

Τη συγκάλεσε η Υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα
© EPA/DAVID MAXWELL

ΗΠΑ: Έκτακτη συνεδρίαση του χρηματοπιστωτικού τομέα για την τραπεζική κρίση

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προεδρεύει κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης του  Συμβουλίου Eπίβλεψης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC) την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου δεν προσφέρει περαιτέρω πληροφορίες για το αντικείμενο της συνεδρίασης, η οποία λαμβάνει χώρα δύο εβδομάδες μετά την πτώχευση της Silicon Valley Bank.

Το σώμα, το οποίο αποτελείται από τη Γέλεν και τους επικεφαλής της Fed, της FDIC και της SEC, συνεδριάζει τακτικά για να συζητήσει τη σταθερότητα και τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν μεγάλη πτώση την Παρασκευή, υποδηλώνοντας πιθανή μετάδοση από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη, εν μέσω αυτού που έχει περιγραφεί ως αύξηση του κόστους ασφάλισης του χρέους του γερμανικού δανειστή έναντι χρεοκοπίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λόρενς Σάμερς προέτρεψε τη Γέλεν και τις κορυφαίες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν τις ανασφάλιστες καταθέσεις σε όποιες τράπεζες χρεοκοπήσουν το επόμενο έτος.

«Πρέπει να υπάρχει σαφήνεια σχετικά με τις καταθέσεις» τόνισε ο Σάμερς στο Bloomberg.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ