Κοσμος

Λίντσεϊ Λόχαν και Τζέικ Πολ κατηγορούνται για απάτη με κρυπτονομίσματα

Απέκρυψαν ότι πληρώθηκαν για να τα διαφημίσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίντσεϊ Λόχαν
© EPA/HANNAH MCKAY

Λίντσεϊ Λόχαν και Τζέικ Πολ κατηγορούνται για απάτη με κρυπτονομίσματα - Απέκρυψαν ότι πληρώθηκαν για να τα διαφημίσουν

Οκτώ διασημότητες, μεταξύ των οποίων η Λίντσεϊ Λόχαν και ο Τζέικ Πολ, κατηγορούνται από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για συμμετοχή σε παράνομο σύστημα κρυπτονομισμάτων.

Οι αστέρες φέρονται να χρησιμοποίησαν τις κοινωνικές τους πλατφόρμες για να προωθήσουν δύο κρυπτονομίσματα χωρίς να αποκαλύψουν ότι πληρώθηκαν για την προώθησή τους.

Οι κατηγορίες ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Η Λόχαν και ο Πολ πλήρωσαν για να διευθετήσουν τις κατηγορίες χωρίς να παραδεχτούν την ενοχή τους.

Η ομάδα κατηγορείται ότι προώθησε παράνομα τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία TRX και BTT «χωρίς να αποκαλύψει ότι αποζημιώθηκαν για το σκοπό αυτό και το ποσό της αποζημίωσής τους», ανέφερε η SEC.

Ο Τζάστιν Σαν, ένας επενδυτής κρυπτονομισμάτων και διπλωμάτης του νησιωτικού κράτους της Γρενάδας στην Καραϊβική, κατηγορείται επίσης για χειραγώγηση της δραστηριότητας διαπραγμάτευσης των δύο tokens, σε ένα αδίκημα γνωστό ως "wash trading".

Ο Σαν, ένας κινεζικής καταγωγής προστατευόμενος του ιδρυτή της Alibaba Jack Ma, είναι γνωστός για το γεγονός ότι κάποτε πλήρωσε 4,6 εκατ. δολάρια (3,7 εκατ. λίρες) για να δειπνήσει με τον επενδυτή Warren Buffett.

Κατηγορείται ότι «ενορχήστρωσε μια διαφημιστική καμπάνια στην οποία ο ίδιος και οι διάσημοι διαφημιστές του απέκρυψαν το γεγονός ότι οι διασημότητες πληρώθηκαν για το tweet τους», πρόσθεσε η SEC στην ανακοίνωσή της.

Όλες οι διασημότητες σχεδόν κατέβαλαν συνολικά περισσότερα από 400.000 δολάρια για να διευθετήσουν τις κατηγορίες.

Η Λόχαν είχε 8,4 εκατομμύρια followers στο Twitter όταν δημοσίευσε ένα μήνυμα που καλούσε τους οπαδούς της να επενδύσουν.

Η 36χρονη ηθοποιός, η οποία σύμφωνα με τα έγγραφα των κατηγοριών είναι κάτοικος Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατέβαλε 10.000 δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και άλλα 30.000 δολάρια σε πρόστιμα.

Ο Πολ, YouTuber, πυγμάχος και κάτοικος του Πουέρτο Ρίκο, κλήθηκε να πληρώσει περισσότερα από 100.000 δολάρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ