Κοσμος

Συνωμοσιολόγοι οδήγησαν την οικογένειά τους στην αυτοκτονία

Πώς έφτασαν στη λύση του μυστηρίου οι ελβετικές Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνωμοσιολόγοι οδήγησαν την οικογένειά τους στην αυτοκτονία

Ελβετία: Συνωμοσιολόγοι οδήγησαν την οικογένειά τους στην αυτοκτονία - Πώς έφτασαν στη λύση του μυστηρίου οι ελβετικές Αρχές

Μέλη οικογένειας που οδήγησαν τους συγγενείς τους στο θάνατο στην Ελβετία είχαν σχεδιάσει προσεκτικά την αυτοκτονία τους, λένε οι Ελβετοί ερευνητές. Η υπόθεση αυτή είχε συγκλόνισε την Ελβετία πέρυσι.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση και λέει ότι τα μέλη, τα οποία μετακόμισαν στην Ελβετία από τη Γαλλία δύο χρόνια νωρίτερα, δεν έδωσαν κανένα σημάδι ότι σκέφτονταν να αυτοκτονήσουν.

Τέσσερα μέλη από την συγκεκριμένη οικογένεια πέθαναν στις 24 Μαρτίου του περασμένου έτους στο Μοντρέ.

Ένα οκτάχρονο κορίτσι, ένα 15χρονο αγόρι, ο πατέρας και η μητέρα τους και η δίδυμη αδελφή της μητέρας έπεσαν από το διαμέρισμά τους στον έβδομο όροφο.

Το αγόρι βρισκόταν σε κώμα, αλλά έχει πλέον αναρρώσει από τα σοβαρά τραύματά του. Δεν έχει καμία ανάμνηση εκείνης της ημέρας, λένε οι ερευνητές.

Τα ιατροδικαστικά στοιχεία δεν αποκάλυψαν κανένα σημάδι πάλης πριν από τους θανάτους και οι αυτοψίες δεν έδειξαν ίχνη ναρκωτικών.

Πώς οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία - Οι θεωρίες συνωμοσίας 

Μετά από ένα χρόνο ερευνών, οι ελβετικές αρχές λένε τώρα ότι η μητέρα της οικογένειας και η αδελφή της ήταν βαθιά μπλεγμένες σε θεωρίες συνωμοσίας.

Μετά τους θανάτους, η αστυνομία βρήκε το διαμέρισμά τους γεμάτο τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής, προσεκτικά αποθηκευμένα και οργανωμένα. Η οικογένεια έβγαινε σπάνια έξω και τα παιδιά διδάσκονταν στο σπίτι.

Οι δύο γυναίκες είχαν μια βαθιά ριζωμένη καχυποψία για την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, λένε οι ερευνητές, και είχαν μεγαλώσει τα παιδιά να πιστεύουν ότι ο κόσμος ήταν ένα εχθρικό μέρος.

Η πανδημία του Covid-19 και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενίσχυσε την πεποίθησή τους. Οι έρευνες στο διαμέρισμα και στις ηλεκτρονικές συσκευές αποκάλυψαν ότι η συλλογική αυτοκτονία είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, ακόμη και προβαριστεί.

Οι ενήλικες περίμεναν προφανώς, λέει η έκθεση της αστυνομίας, την κατάλληλη στιγμή για να αναχωρήσουν για έναν καλύτερο κόσμο, όπως πίστευαν, μακριά από αυτόν που φοβόντουσαν.

Κατά τραγικό τρόπο, αυτό που φαίνεται να πυροδότησε την απόφασή τους ήταν μια επίσκεψη πρόνοιας από την αστυνομία του Μοντρέ.

Πέρασαν από το σπίτι εκείνο το πρωί για να υπενθυμίσουν στον πατέρα να πάει σε μια συνάντηση με τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές για να συζητήσουν την κατ' οίκον εκπαίδευση του γιου του, αφού δεν είχε απαντήσει σε αρκετές επιστολές.

Δεν άφησαν την αστυνομία να μπει μέσα και λίγα λεπτά αργότερα αυτοκτόνησαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ