- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Μπάιντεν άφησε ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024
Το σχόλιο που έκανε δημόσια και προκάλεσε επευφημίες
Τζο Μπάιντεν: Άφησε ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024 - Το σχόλιο που έκανε δημόσια και προκάλεσε επευφημίες
Η αναφορά στις προεδρικές εκλογές του 2024 δεν ήταν και τόσο υπαινικτική: ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διακρίσεων στην αίθουσα East Room, στον Λευκό Οίκο, μεταξύ άλλων στον τραγουδοποιό κι ερμηνευτή της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν και στην ηθοποιό Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, αστειεύτηκε για την πρόθεσή του να κερδίσει κι αυτός «δυο φορές».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τίμησε χθες Τρίτη διάφορες προσωπικότητες του θεάματος, της μόδας και του πολιτισμού, απονέμοντας το «εθνικό μετάλλιο των τεχνών» και το «εθνικό μετάλλιο κλασικών μελετών».
Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων ήταν ο αφροαμερικανός συγγραφέας Κόλσον Γουάιτχεντ και ο Μπάιντεν, με εμφανώς καλή διάθεση, θύμισε στους παριστάμενους πως ο λογοτέχνης έχει λάβει δυο φορές βραβείο Πούλιτζερ, για τα μυθιστορήματά του Underground Railroad και The Nickel Boys.
«Κι εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσω δυο φορές», πέταξε ο 80άρης Δημοκρατικός, προκαλώντας γέλια και επευφημίες.
Ως τώρα, ο κ. Μπάιντεν επιμένει να λέει πως έχει την «πρόθεση» να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, χωρίς πάντως να έχει αρχίσει επισήμως εκστρατεία ακόμη.
Ο αμερικανός πρόεδρος βράβευσε επίσης την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, την αντιπρόεδρο χωρίς ηθικές αναστολές στη δηκτική κωμική τηλεοπτική σειρά «Veep», τον «Boss», όπως λένε πολλοί τη μορφή της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν, τη δημιουργό της μόδας Βέρα Γουάνγκ, την «αυτοκράτειρα της σόουλ» Γκλάντις Νάιτ...
Η μουσική του Μπρους Σπρίνγκστιν «γιορτάζει τους θριάμβους μας, επουλώνει τις πληγές μας, μας δίνει ελπίδα. Συλλαμβάνει το αδάμαστο πνεύμα του τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός», εξήγησε ο Λευκός Οίκος αναφερόμενος στον τραγουδιστή του «Born in the USA».
Απευθυνόμενος στον θρύλο της ροκ, που πήγε να παραλάβει το μετάλλιο με κοστούμι και γραβάτα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε άλλη μια μισοαστεία-μισοσοβαρή αναφορά στην πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές. «Μπρους, υπάρχουν μερικοί γεννημένοι για να θέτουν υποψηφιότητα, δικέ μου», είπε, χρησιμοποιώντας τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού του «Born to run».
Το λογοπαίγνιο βασιζόταν στην αμφισημία του ρήματος «run»: πέρα από «τρέχω», σημαίνει επίσης πως κάποιος θέτει υποψηφιότητα σε εκλογές.
Απευθυνόμενος στους τιμώμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ακόμη η συγγραφέας Αν Πάτσετ, η ιθαγενής πανεπιστημιακός και αγωνίστρια Χενριέτα Μαν, ο ιστορικός και βιογράφος Γουόλτερ Άιζαξον κ.ά., ο πρόεδρος Μπάιντεν έκλεισε την τελετή λέγοντας «είσαστε απίστευτοι. Κάνετε αυτή τη χώρα καλύτερη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η καταγγελία της 10χρονης και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις στη Γαλλία
Νέα έρευνα δείχνει ότι η γενιά που δεν ψήφισε το 2016 θεωρεί ότι το Brexit απέτυχε παταγωδώς
Οι 57 πυρηνικοί αντιδραστήρες πρέπει να ψύχονται σε μόνιμη βάση
Έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν χωρίς ίντερνετ, email και ψηφιακά αρχεία
Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διαπραγματεύσεις
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.