Κοσμος

Η UBS πιέζεται να οριστικοποιήσει σήμερα την εξαγορά της Credit Suisse

Γιατί έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Credit Suisse - UBS
© EPA / MICHAEL BUHOLZER

Credit Suisse: Πιέσεις στην UBS για την εξαγορά της μέσα στις επόμενες ώρες - Η σημασία της κίνησης αυτής για την ελβετική οικονομία

Η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας δέχεται πιέσεις από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα (19.3) την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές από αύριο, Δευτέρα. 

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία. Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Αλέν Μπερσέ, καθώς και μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου έφθασαν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Οικονομικών. Τα επτά μέλη της κυβέρνησης είχαν ήδη συνεδριάσει και χθες, Σάββατο. Η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS πρέπει να σφραγιστεί σήμερα στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στην πρωτεύουσα της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δύο γιγάντιων τραπεζικών ιδρυμάτων, είχε αναφέρει χθες η εν γένει καλά ενημερωμένη ταμπλόιντ Blick.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια τέτοια προσέγγιση είναι μια περίπλοκη υπόθεση που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτεί μήνες. Η UBS δεν είχε στη διάθεσή της παρά μερικές ημέρες. Ωστόσο, οι ελβετικές αρχές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν την UBS να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις της, εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που ασκείται από τους μεγάλους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς εταίρους της Ελβετίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για τις δικές τους χρηματοπιστωτικές αγορές, αναφέρει η Blick.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cra5jv4pppc1)

Διαβάστε ακόμη »»» Crédit Suisse: Από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά στην κατάρρευση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ