Κοσμος

H Βίνους Γουίλιαμς εργάζεται για τη διάσωση του παιδικού σπιτιού της Νίνα Σιμόν

Πρωταγωνιστεί σε καμπάνια συγκέντρωσης κεφαλαίων, μαζί με ομάδα καλλιτεχνών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το παιδικό σπίτι της Νίνα Σιμόν στη Βόρεια Καρολίνα θέλει να διασώσει η τενίστρια Βίνους Γουίλιαμς - Διοργανώνει δημοπρασία σε συνεργασία με καλλιτέχνες.
Κεφάλαια για την αποκατάσταση του σπιτιού της Νίνα Σιμόν στη Βόρεια Καρολίνα συγκεντρώνει η Βίνους Γουίλιαμς © Nancy Pierce / National Trust For Historic Preservation & EPA/Justin Lane

Το παιδικό σπίτι της Νίνα Σιμόν στη Βόρεια Καρολίνα θέλει να διασώσει η τενίστρια Βίνους Γουίλιαμς - Διοργανώνει δημοπρασία σε συνεργασία με καλλιτέχνες.

Ο Αμερικανός εννοιολογικός καλλιτέχνης Άνταμ Πέντλτον και η παίκτρια - φαινόμενο του τένις, Βίνους Γουίλιαμς, συνεργάζονται σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία που θα συγκεντρώσει κεφάλαια για την αποκατάσταση του παιδικού σπιτιού της Νίνα Σιμόν.

Αρκετοί σύγχρονοι καλλιτέχνες θα δωρίσουν έργα για τον σκοπό, συμπεριλαμβανομένων των Τζούλι Μέχρετου, Ρασίντ Τζόνσον, Μέρι Γουέδερφορντ, Ρόμπερτ Λόνγκο και πολλών άλλων.

Το έργο διευθύνεται από το Ταμείο Δράσης για την Αφρικανοαμερικανική Πολιτιστική Κληρονομιά (AACHAF), σε συνεργασία με τον οίκο Sotheby’s και την Pace Gallery.

«Οι καλλιτεχνικοί επαναστάτες όπως η Νίνα Σιμόν μας υπενθυμίζουν ότι η τέχνη, σε όλες τις μορφές της, έχει εξαιρετική δύναμη», είπε ο Πέντλετον σε μια δήλωση.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η μουσική της αντηχούσε σε ηπείρους και γενιές. Συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων με την ομορφιά και την ειλικρίνειά της. Το έργο της διατήρησης του παιδικού της σπιτιού ήταν, για μένα, μια ισχυρή υπενθύμιση της διαρκούς κληρονομιάς της», πρόσθεσε.

Το παιδικό σπίτι της Νίνα Σιμόν στη Βόρεια Καρολίνα θέλει να διασώσει η τενίστρια Βίνους Γουίλιαμς - Διοργανώνει δημοπρασία σε συνεργασία με καλλιτέχνες.
Η Νίνα Σιμόν μεγάλωσε στον αμερικανικό Νότο κατά τη διάρκεια της έντονης φυλετικής καταπίεσης © Nancy Pierce / National Trust For Historic Preservation

Το παιδικό σπίτι της Νίνα Σιμόν: «Mια αντανάκλαση των ελπίδων και των κακουχιών που βίωσε»

Γεννημένη ως Γιούνις Κάθλιν Γουέιμον το 1933, η καλλιτέχνιδα και ακτιβίστρια μεγάλωσε στον Νότο κατά τη διάρκεια της φυλετικής καταπίεσης και δεν ήταν ξένη στον ρατσισμό και τον μισογυνισμό.

Αργότερα θα αφιέρωνε τη ζωή της στο να σπάσει τα εμπόδια για τις γυναίκες και τους Αφροαμερικανούς μέσα από ένα μοναδικό μείγμα μουσικής φολκ, γκόσπελ, μπλουζ και τζαζ.

Η Γουέιμαν άρχισε να παίζει επαγγελματικά με το όνομα Νίνα Σιμόν το 1954, φοβούμενη ότι η μητέρα της, η οποία ήταν ιεροκήρυκας του μεθοδιστικού δόγματος, θα την αποδοκίμαζε εάν εργαζόταν σε μπαρ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, υπέγραψε με την Bethlehem Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ, «Little Girl Blue», το οποίο περιείχε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Σιμόν, συμπεριλαμβανομένων των «My Baby Just Cares for Me» και «I Love You Porgy».

Το παιδικό σπίτι της Νίνα Σιμόν στο Τάιρον της Βόρειας Καρολίνας είναι μια αντανάκλαση των ελπίδων και των κακουχιών που βίωσε κατά τη διάρκεια της ζωής της. Μια πλατφόρμα που την ώθησε «…να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται σε ένα βαθύ επίπεδο», εξήγησε η ίδια στην αυτοβιογραφία της.

Από τις 12 έως τις 22 Μαΐου, ο οίκος Sotheby's θα φιλοξενήσει μια διαδικτυακή δημοπρασία των έργων που δωρίστηκαν, η οποία θα συμπέσει με ένα γκαλά που θα πραγματοποιηθεί στην Pace Gallery στη Νέα Υόρκη.

Το Ταμείο Δράσης για την Αφρικανοαμερικανική Πολιτιστική Κληρονομιά στοχεύει να συγκεντρώσει πέντε εκατομμύρια δολάρια για τη συνεχή συντήρηση του χώρου.

(Με πληροφορίες του Hypebeast)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ