Κοσμος

Ο σταρ της ποπ Γκάρι Γκλίτερ παραβίασε τους όρους και επέστρεψε στη φυλακή

Είχε καταδικαστεί για παιδεραστία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gary Glitter
© EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Γκάρι Γκλίτερ: Επιστροφή στη φυλακή μετά την παραβίαση όρων - Η καταδίκη για παιδεραστία και οι καταγγελία ανήλικων κοριτσιών

Επέστρεψε στη φυλακή ο παιδόφιλος πρώην αστέρας της ποπ, Γκάρι Γκλίτερ, αφού παραβίασε τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος τον περασμένο Φεβρουάριο

Ο Γκλίτερ έχει εκτίσει ποινή οκτώ ετών από τη συνολική κάθειρξη 16 ετών, η οποία του έχει επιβληθεί για σεξουαλική κακοποίηση τριών μαθητών. Ο Γκάρι Γκλίτερ φυλακίστηκε το 2015 και αφέθηκε ελεύθερος αυτόματα στα μισά της ποινής με περιοριστικούς όρους. 

«Η προστασία του κοινού είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Γι' αυτό θέσαμε αυστηρούς όρους άδειας και όταν οι παραβάτες τους παραβιάζουν, δεν διστάζουμε να τους επιστρέψουμε στην κράτηση», δήλωσε εκπρόσωπος για την απόφαση να βρεθεί και πάλι στη φυλακή. Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες αφότου εμφανίστηκε σε μία φωτογραφία να χρησιμοποιεί ένα smartphone και φέρεται να ρωτά πώς να αποκτήσει πρόσβαση στον «σκοτεινό ιστό».

Ο Γκλίτερ βρισκόταν στο απόγειο της φήμης του όταν επιτέθηκε σε δύο κορίτσια, 12 και 13 ετών, αφού τα κάλεσε στα παρασκήνια στο καμαρίνι του και τα απομόνωσε από τις μητέρες τους. Το τρίτο του θύμα ήταν μικρότερο των 10 ετών όταν αποπειράθηκε να τη βιάσει το 1975. Οι ισχυρισμοί ήρθαν στο φως σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, όταν έγινε το πρώτο άτομο που συνελήφθη στο πλαίσιο της Επιχείρησης Yewtree, την έρευνα που ξεκίνησε η Μητροπολιτική αστυνομία μετά το σκάνδαλο Jimmy Savile.

Paedophile pop star Gary Glitter returned to jail after just 38 days amid 'Dark Web' allegations

Το 2002, εκδιώχθηκε από την Καμπότζη εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικό έγκλημα και τον Μάρτιο του 2006 καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών, ηλικίας 10 και 11 ετών, στο Βιετνάμ, όπου πέρασε δυόμισι χρόνια στη φυλακή.

2000: Gary Glitter's Bizarre Apology

Ο Γκάρι Γκλίτερ μέχρι το 1975 είχε πουλήσει 18 εκατομμύρια δίσκους. Το 1984 επέστρεψε με το σινκγλ Dance Me Up. 

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ