Κοσμος

30χρονος φέρεται να βίασε και να στραγγάλισε 28χρονη στην Κύπρο - Σκηνοθέτησε πτώση από βράχο

Πώς αποκαλύφθηκε το έγκλημα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γυναικοκτονία στην Κύπρο: Βιασμός και στραγγαλισμός 28χρονης - Σύλληψη του 30χρονου συντρόφου της - Η σκηνοθετημένη πτώση

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος 28χρονης στην περιοχή Πέτρα του Ρωμιού στην Κύπρο. 30χρονος φέρεται να βίασε και να στραγγάλισε τη νεαρή φίλη του και έπειτα να σκηνοθέτησε δήθεν πτώση της από βράχο για να καλύψει τα ίχνη του. 

Η νέα γυναικοκτονία έχει συνταράξει την Κύπρο. Σύμφωνα με το sigmalive.com, τα ευρήματα της μεταθανάτιας εξέτασης έδειξαν ότι ο θάνατος της 28χρονης επήλθε από εγκληματική πράξη και γι’ αυτό συνελήφθη ο 30χρονος με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε σχέσεις. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, στη σορό της 28χρονης εντοπίστηκε κάταγμα του υοειδούς οστού, κάτι που παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού και όχι πτώσης. Επίσης, εντοπίστηκαν και άλλα ευρήματα που υποδεικνύουν ότι η νεαρή υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση προτού δολοφονηθεί. Οι Αρχές διερευνούν πλέον φόνο εκ προμελέτης και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε νέες συλλήψεις.

Η 28χρονη βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Το χρονικό της νέας γυναικοκτονίας στην Κύπρο

Το πτώμα της 28χρονης Lesia Bykova από την Ουκρανία εντοπίστηκε στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 11 Μαρτίου 2023. Συγκεκριμένα, γύρω στις 8π.μ. της 11ης Μαρτίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία, από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, αυτή πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκει στην Lesia Bykova, 28 ετών από την Ουκρανία, κάτοικο Πάφου. Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, καθώς και αυτοψία από ιατροδικαστή.

Ο 30χρονος, ο οποίος ήταν παρόν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υπεβλήθη σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια. Χθες, 12 Μαρτίου, διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Από τα ευρήματα της νεκροτομής, ηγέρθηκαν υποψίες ότι ο θάνατος του θύματος, προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Ως εκ τούτου, εναντίον του 30χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Με πληροφορίες από sigmalive.com