Κοσμος

Νέος Δούκας του Εδιμβούργου ο Πρίγκιπας Έντουαρντ

Τον τίτλο κατείχε ο πατέρας του Φίλιππος μέχρι τον θάνατο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτός θα είναι ο επόμενος Δούκας του Εδιμβούργου μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου
© Getty Images/Ideal Image

Βασιλιάς Κάρολος: Απένειμε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου στον αδελφό του Έντουαρντ

Ο βασιλιάς Κάρολος απένειμε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου στον νεότερο αδελφό του, τον κόμη του Ουέσσεξ, με την ευκαιρία των 59ων γενεθλίων του, τιμώντας την επιθυμία της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β' και του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο τίτλος θα κρατηθεί για όλη τη διάρκεια της ζωής του πρίγκιπα Εδουάρδου και σημαίνει ότι ο γιος του, υποκόμης Σέβερν, γίνεται πλέον κόμης του Ουέσσεξ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την είδηση σε μια πολυάσχολη εβδομάδα για τους βασιλικούς τίτλους, κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά τους θα χρησιμοποιούν τους τίτλους «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα».

Μια ανακοίνωση του παλατιού ανέφερε: «Οι βασιλείς της Αγγλίας είναι οι βασιλείς που θα γίνουν οι βασιλείς της Αγγλίας: "Η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς είχε την ευχαρίστηση να απονείμει το Δουκάτο του Εδιμβούργου στον Πρίγκιπα Εδουάρδο, Κόμη του Ουέσσεξ και του Φόρφαρ, με την ευκαιρία των 59ων γενεθλίων της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας. Τον τίτλο θα κατέχει ο πρίγκιπας Εδουάρδος για όλη τη διάρκεια της ζωής της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας. Το Δουκάτο δημιουργήθηκε για τελευταία φορά για τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947, μετά το γάμο του με την πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία κατείχε τον τίτλο της Δούκισσας του Εδιμβούργου πριν ανέλθει στο θρόνο το 1952. Ο νέος Δούκας και η νέα Δούκισσα του Εδιμβούργου είναι υπερήφανοι που συνεχίζουν την κληρονομιά του πρίγκιπα Φίλιππου για την προώθηση ευκαιριών για τους νέους όλων των καταβολών να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους».

Ο τίτλος δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1726, όταν δόθηκε στον πρίγκιπα Φρέντερικ, εγγονό του Βασιλιά Τζορτζ Α’. Ο επόμενος κάτοχος ήταν ο πρίγκιπας Τζορτζ, ο μελλοντικός βασιλιάς Τζορτζ III, ενώ ο τρίτος κάτοχος ήταν ο Πρίγκιπας Άλφρεντ, ο δεύτερος γιος της Βασίλισσας Βικτώριας. Πέρασαν αρκετές δεκαετίες πριν ο τίτλος χρησιμοποιηθεί ξανά, αυτή τη φορά για το σύζυγο της τότε μελλοντικής βασίλισσας.

Πρόκειται για έναν τίτλο, σχεδόν, συνώνυμο με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, κυρίως λόγω του ομώνυμου προγράμματος βραβείων « Duke of Edimburgh», το οποίο ενθαρρύνει παιδιά από όλες τις κοινωνικές τάξεις να μάθουν νέες δεξιότητες, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να προσφέρουν με το έργο τους στις κοινότητές τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ