Κοσμος

Στους οκτώ οι νεκροί από την επίθεση στο Αμβούργο - Νέα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη

Το δημοσίευμα γερμανικού ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση στο Αμβούργο
© EPA/ FILIP SINGER

Αμβούργο: Επίθεση σε χώρο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά - Οκτώ οι νεκροί - Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Σε οκτώ ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε χώρο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, σημειώνοντας ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο ύποπτος ως δράστης της.

«Ο δράστης άνοιξε πυρ στους μετέχοντες σε τελετή» που είχε διοργανωθεί από την κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από αυτούς που τραυματίστηκαν από την επίθεση είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο δράστης της επίθεσης σε χώρο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά πιστεύεται ότι ήταν πρώην μέλος της κοινότητάς τους.

Επίθεση στο Αμβούργο
© EPA/ FILIP SINGER

Ο δράστης ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών και δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής, σημείωσε το γερμανικό έντυπο, το οποίο επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει.

Το Der Spiegel διευκρινίζει επίσης ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και δήλωσε ότι συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης μπήκε σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα) και άνοιξε πυρ.

Σε tweets της, η αστυνομία του Αμβούργου ζήτησε από τους πολίτες να μην διακινούν φήμες για το περιστατικό, όπως επίσης και να αποφύγουν τα προσβλητικά και ρατσιστικά μηνύματα.

Μήνυμα Σολτς για την τραγωδία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τα θύματα της «βάναυσης, βίαιης πράξης».

Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, αντέδρασε επίσης μέσω του Twitter, δηλώνοντας «συγκλονισμένη από την τρομερή πράξη βίας που διαπράχθηκε εναντίον κοινότητας Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο».

Τέλος, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά της Γερμανίας, εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη» της.

«Η θρησκευτική κοινότητα είναι βαθιά θλιμμένη για το τρομερό φονικό που διαπράχθηκε εναντίον των μελών της σε μια Αίθουσα του Βασιλείου στο Αμβούργο έπειτα από θρησκευτική τελετή», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ