Κοσμος

Σε δημοπρασία άγνωστο έργο του Banksy

Γιατί βρέθηκε στα χέρια των Brace Yourself!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Band given a Banksy to change their name put it up for auction
Φωτογραφία Αρχείου © Marilla Sicilia/Archivio Marilla Sicilia/Mondadori Portfolio via Getty Images/Ideal Image

Bansky: Μπάντα που της δόθηκε ένα έργο του για να αλλάξει το όνομά της τον έβγαλε σε δημοπρασία

Ένα συγκρότημα στο οποίο δόθηκε ένας πίνακας του Banksy πριν από από μια δεκαετία σε αντάλλαγμα για την αλλαγή του ονόματός τους δήλωσε ότι τελικά πουλάει το έργο τέχνης επειδή «ο κόσμος πρέπει να μπορεί να το δει».

Το έργο τέχνης από καμβά Brace Yourself!, το οποίο μοιράζεται το όνομά του με τους ιδιοκτήτες του ροκ συγκροτήματος, έχει εκτεθεί στο Λονδίνο πριν από την πώλησή του στις ΗΠΑ αργότερα αυτό το μήνα. Το έργο, το οποίο ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions εκτιμά σε 600.000-800.000 δολάρια (500.000-670.000 λίρες), βρίσκεται στην κατοχή του συγκροτήματος από το 2010.

Ο καλλιτέχνης είχε ζητήσει από το συγκρότημα -που τότε ονομαζόταν «Exit Through the Gift Shop»- να επιλέξει ένα νέο όνομα λόγω θεμάτων πνευματικών δικαιωμάτων με το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του 2010 που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ.

Μετά την αποτίμηση του έργου τέχνης - το οποίο απεικονίζει τον Death να οδηγεί ένα αυτοκίνητο με προφυλακτήρα - με τον οίκο Sotheby's στις 200.000 λίρες, το συγκρότημα το αποθήκευσε και συμπεριλήφθηκε στις εκθέσεις Stealing Banksy του 2014 και Art of Banksy του 2021.

Ερωτηθείς πώς αισθάνονται για την πώληση, ο κιθαρίστας Ντάρεν Μουρ δήλωσε: «Ήμουν κάπως αρκετά απογοητευμένος που ήταν τόσο πολύτιμο ... απλά μαράζωνε για λίγο καιρό στην αποθήκη, κρυμμένο μακριά από τον κόσμο, και έτσι ήμουν πραγματικά χαρούμενος όταν τελικά αρχίσαμε να το εκθέτουμε».

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο συγκρότημα, με ένα μεγάλο μέρος να προορίζεται για το MusiCares, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα της μουσικής βιομηχανίας. Το έργο εκτίθεται στη βιτρίνα του Hard Rock Cafe στο Piccadilly Circus μέχρι τις 15 Μαρτίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ