Κοσμος

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν κατοικίες στο Λβιβ (βίντεο)

Μπαράζ βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές - 81 πύραυλοι σε λίγες ώρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βίντεο με την καταστροφή που προκάλεσαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Κίεβο και Λβιβ

Εικόνες καταστροφής στην Ουκρανία μετά το ρωσικό σφυροκόπημα με πυραύλους δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η πρωτεύουσα Κίεβο, η Οδησσός στη Μαύρη Θάλασσα, το Χάρκοβο στα ανατολικά και το Λβιβ στα δυτικά δέχτηκαν ρωσικούς πυραύλους και επιθέσεις με drones.

Οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια και η παροχή να γίνεται για ώρες με εφεδρικές γεννήτριες μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα μαζικά πυραυλικά πλήγματα στην Ουκρανία έγιναν σε «αντίποινα» για «τρομοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στη (ρωσική) περιοχή του Μπριάνσκ στις 2 Μαρτίου».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκαν κτίρια σε 10 περιοχές. «Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατούν τους αμάχους» ανέφερε σε δήλωσή του.

Υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal έπληξαν την Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 81 πυραύλους και οκτώ drones, στοχοποιώντας κυρίως ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας. Παράλληλα, η Μόσχα χρησιμοποίησε και έξι υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, τους οποίους δεν μπορεί να αναχαιτίσει η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

«Ήταν μια μεγάλη επίθεση και για πρώτη φορά με τόσους διαφορετικούς τύπους πυραύλων (...) Ο εχθρός εκτόξευσε έξι Kinzhals» δήλωσε ο Γιούρι Ιχνάτ εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Και πρόσθεσε: «Ήταν πρωτοφανές».

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, με τις μάχες μέσα και περιμετρικά της πόλης Μπαχμούτ στο Ντονέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας να είναι σφοδρές.