Κοσμος

Πούτιν: «Πολωνοί, ας μοιραστούμε την Ουκρανία»

Ισχυρισμοί του Πολωνού πρώην Υπουργού Εξωτερικών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαμελισμό της Ουκρανίας μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας είχε προτείνει μόλις έξι χρόνια πριν στον τότε πρωθυπουργό της Πολωνίας κ. Ντόναλντ Τούσκ ο πρέοδρος της Ρωσίας κ. Βλάντιμιρ Πούτιν, ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κ. Ράντοσλαβ Σικόρσκι, σε συνέντευξή του προς την αμερικάνικη ιστοσελίδα «Politico».

Λεπτομερέστερα, ο κ. Σικόρσκι, που ήταν υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο τότε πρωθυπουργός της Πολωνίας κ. Τουσκ στη Μόσχα το 2008. «Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που ο Πούτιν είπε στον πρωθυπουργό μου, Ντόναλντ Τουσκ, όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα», είπε ο Σικόρσκι. «Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ουκρανία είναι τεχνητή χώρα, ότι το Λβοφ είναι πολωνική πόλη και ότι μπορούμε απλά λύσουμε το θέμα μεταξύ μας», συνέχισε. «Αρνηθήκαμε», δήλωσε ο Σικόρσκι.

Πάντως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης ο κ. Σικόρσκι έγραψε στο twitter: «Μερικά από τα λόγια έχουν παρερμηνευτεί», χωρίς όμως και να πει ποια ακριβώς.