Κοσμος

Αποζημίωση σε 48χρονη από τον πρώην σύζυγό της για τις δουλειές του σπιτιού

Η γυναίκα αφιέρωνε επί 25 χρόνια όλο της τον χρόνο στα οικιακά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 48χρονη από την Ισπανία και η αναγνώριση αποζημίωση από τον σύζυγό της
© NIUS

Ισπανία: Αποζημίωση 204.000 ευρώ σε 48χρονη από τον πρώην σύζυγό της για τα 25 χρόνια οικιακών εργασιών

Δικαστήριο στην Ισπανία αναγνώρισε στην 48χρονη Ιβάνα Μοράλ ότι ο πρώην σύζυγός της θα πρέπει να της καταβάλει αποζημίωση 204.000 ευρώ για τα 25 χρόνια που παρέμεινε σπίτι για να φροντίζει εκείνον, τα δύο τους παιδιά, αλλά και το σπίτι, κάνοντας όλες τις δουλειές. 

Σε δηλώσεις της στην ισπανική NIUS, η 48χρονη υποστήριξε ότι όλα τα χρόνια που διήρκησε η συμβίωσή τους, εκείνη ήταν οικονομικά εξαρτημένη από τον σύζυγό της και παρότι εκείνος μπορεί να αγόραζε ένα κράνος κόστους 400 ευρώ, δεν έδινε χρήματα στην Ιβάνα για να μπορέσει να αγοράσει πράγματα που της ζητούσαν οι δύο κόρες τους. Όπως εξομολογήθηκε, η ίδια, αν δεν ήταν οικονομικά εξαρτημένη από τον σύζυγό της, το δικαστήριο θα είχε βγει αρκετά χρόνια νωρίτερα. 

Δημοσιεύματα ισπανικών μέσων αναφέρουν ότι η γυναίκα άρχισε να έχει οικονομικές αξιώσεις από τον πρώην σύζυγό της, όταν ξεκίνησε να διεκδικεί τις υποχρεώσεις που είχε ο πρώην σύζυγός της για τα δύο τους κορίτσια, ηλικίας 19 και 14 ετών. Αν και τα χρήματα της αποζημίωσης θα της δώσουν μία μεγάλη οικονομική ανάσα, η γυναίκα ερμηνεύει την απόφαση και ως μία ηθική νίκη. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πώς μπορούσε να αναγνωριστούν οι οικιακές δουλειές ως εργασία. «Με θάρρος προχωράς, τώρα νιώθω ενδυναμωμένη και πολύ ικανοποιημένη γιατί αποδόθηκε δικαιοσύνη», δήλωσε η ίδια. 

Η αποζημίωση αφορά τα 25 χρόνια που παρέμειναν παντρεμένοι και αντιστοιχεί στον ελάχιστο μισθό που μπορεί να δοθεί στην Ισπανία επί τα χρόνια του έγγαμου βίου. 

«Ξεκάθαρα ήταν μια πράξη κακοποίησης να αποκλειστώ τελείως οικονομικά χωρίς να έχω τίποτα όταν τελείωσε ο γάμος μας με αποτέλεσμα τόσο εγώ όσο και οι κόρες μου να μείνουμε χωρίς χρήματα μετά από όλα αυτά τα χρόνια που αφιέρωσα τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και την αγάπη μου σε αυτή την οικογένεια», δήλωσε η γυναίκα από την Ισπανία. Τα ΜΜΕ στην Ισπανία αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο στο οποίο αναφερόταν πως το μόνο που θα μοιράζονταν ήταν όσα αποκτούσαν από κοινού με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην έχει πρόσβαση στα χρήματα που απέκτησε ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας.

Με πληροφορίες από NIUS και revistaforum

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ