Κοσμος

Νεκρός σε δυστύχημα ο Κριστόφ ντε Μαρζερί

Πρόεδρος του γαλλικού κολοσσού «Total»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νεκρός μετά από σύγκρουση του ιδιωτικού του τζετ με εκχιονιστικό μηχάνημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, έπεσε χτες το βράδυ ο Κριστόφ ντε Μαρζερί, επικεφαλής του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού «Total»

Το δυστύχημα έγινε κατά την τροχοδρόμηση του τζετ, πριν την απογείωσή του. «Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Βνούκοβο στις 23:58 της Δευτέρας, προφανώς κατά τη διαδικασία απογείωσης. Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες απώλειες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων της Ρωσίας.

Τη συντριβή του αεροσκάφους και το θάνατο του Κριστόφ ντε Μαρζερί επιβεβαίωσαν και οι αρχές του αεροδρομίου Βνούκοβο και ο γαλλικός όμιλος Total. «Απόψε, ένα αεροπλάνο συνετρίβη όταν συγκρούστηκε στο διάδρομο προσγείωσης με ένα μηχάνημα εκχιονισμού. Τρία μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης είναι νεκροί. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο επιβάτης είναι ο επικεφαλής της ‘Total’ Κριστόφ ντε Μαρζερί», είπε χτες τη νύχτα η εκπρόσωπος του ρωσικού αεροδρομίου κ. Έλενα Κρίλοβα.

«Η ‘Total Group’ επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Κριστόφ ντε Μαρζερί πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα», ανακοίνωσε και η γαλλική εταιρία. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ο οδηγός του εκχιονιστικού ήταν μεθυσμένος. Ο ντε Μαρζερί, 63 ετών, γνωστός ως "μουστάκιας", βρισκόταν στη Μόσχα σε επιχειρηματικό ταξίδι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ομίλου του με ρωσικές εταιρίες ανάλογου είδους.