Κοσμος

Τα πιο πρόωρα δίδυμα στον κόσμο γεννήθηκαν στις 22 εβδομάδες κύησης (εικόνα)

Η μάχη για να επιβιώσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα πιο πρόωρα δίδυμα στον κόσμο γεννήθηκαν στον Καναδά
© Guiness World Records

Καναδάς: Τα πιο πρόωρα δίδυμα στον κόσμο και η μάχη για τη ζωή τους - Η γέννησή τους στις 22 εβδομάδες κύησης

Δίδυμα παιδιά από τον Καναδά είναι τα πιο πρόωρα νεογέννητα στον κόσμο και κατέχουν μία θέση στα Ρεκόρ Γκίνες. Γεννήθηκαν λίγα λεπτά αφότου η μητέρα τους μπήκε στην 22η εβδομάδα κύησης και οι ελπίδες να επιβιώσουν ήταν λιγοστές. Οι γονείς τους έδωσαν μία τεράστια μάχη για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ότι όταν σπάσουν τα νερά οι γιατροί θα προσπαθήσουν να τα κρατήσουν στη ζωή και τα κατάφεραν. Τα βρέφη έκλεισαν ήδη τον πρώτο χρόνο ζωής, παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν από τη γέννησή τους.

Ο πατέρας των διδύμων, Kevin Nadarajah, είπε ότι πριν την πρόωρη γέννα κατάφεραν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Mount Sinai στο Τορόντο, όπου υπάρχει ειδική μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Και αυτό γιατί τα περισσότερα νοσοκομεία δεν επιχειρούν να σώσουν παιδιά που γεννήθηκαν πριν από 24 έως 26 εβδομάδες. Η μητέρα έκανε ό,τι χρειαζόταν για να μην γεννηθούν νωρίτερα από τις 22 εβδομάδες. 

«Παρακολουθήσαμε τα μωρά να πεθαίνουν σχεδόν μπροστά στα μάτια μας πολλές φορές», είπε η μητέρα τους. Φυσικά, εξακολουθούν να παρακολουθούνται από γιατρούς. 

Για την ιστορία, το πιο πρόωρο μωρό που γεννήθηκε ποτέ ήταν ο Curtis Means από την Αλαμπάμα, ο οποίος γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και μία ημέρα.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ