- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΗΠΑ - Γερμανία - Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Τζο Μπάιντεν - Όλαφ Σολτς σήμερα στον Λευκό Οίκο
Τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συναντήσει σήμερα ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στον Λευκό Οίκο, για συνομιλίες που αναμένεται να επικεντρωθούν στην υποστήριξη της Ουκρανίας εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), δεν έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ τον καγκελάριο Σολτς δεν συνοδεύουν δημοσιογράφοι από το Βερολίνο (ως είθισται σε τέτοια ταξίδια) αλλά ούτε επιχειρηματίες.
H συνεργασία των δύο κυβερνήσεων
Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο κυβερνήσεων, ο καγκελάριος Σολτς σημείωσε ότι υπάρχει συχνή ανταλλαγή απόψεων. Όμως τα τηλεφωνήματα και οι τηλεδιασκέψεις δεν αρκούν πάντα, υπογράμμισε αιτιολογώντας την απόφαση των δύο ηγετών να βρεθούν ενώπιος ενωπίω.
«Αυτό είναι απαραίτητο σε μια παγκόσμια κρίση, όπου αρκετά πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα», είπε ο κ. Σολτς πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ.
Η ατζέντα της επίσκεψης Σολτς στις ΗΠΑ περιλαμβάνει μόνο τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν και τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον δημοσιογράφο του CNN Φαρίντ Ζακάρια.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο γερμανός καγκελάριος Σολτς θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου από την αρχή της θητείας του, πριν από σχεδόν 15 μήνες. Η προηγούμενη ήταν στις αρχές του περυσινού Φεβρουαρίου, με κυρίαρχο θέμα και τότε το Ουκρανικό. Εκείνες τις ημέρες δεκάδες χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στα ουκρανικά σύνορα και δύο εβδομάδες αργότερα ξέσπασε ο πόλεμος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.