Κοσμος

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη των παιδιών του Λέοναρντ Κοέν με τον δικηγόρο του

Αποτιμάται σε 48 εκατομμύρια δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ποίηση του Leonard Cohen, η διπλή του φύση και οι μεγάλες επιρροές του μέσα από τα κείμενα και τα τραγούδια του.
O Leonard Cohen πριν την εμφάνισή του σε συναυλία στη Νιμ, Γαλλία, 20 Αυγούστου 2009 © EPA/YOAN VALAT

Λεόναρντ Κόεν: Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη των παιδιών του με τον δικηγόρο του

Τα δύο παιδιά του Λέοναρντ Κοέν, η 48χρονη κόρη του Λόρκα και ο 50χρονος Άνταμ κατηγορούν τον δικηγόρο Ρόμπερτ Κόρι, τον οποίο είχε διορίσει ο πατέρας τους πριν από τον θάνατό του ως διαχειριστή του Leonard Cohen Family Trust για απάτη και πλαστογραφία. 

Η αγωγή, η οποία ακολουθεί την αγωγή διαθήκης που κατατέθηκε το περασμένο φθινόπωρο, επικαλείται μια κατάθεση στην οποία ο πρώην δικηγόρος του Κόρι παραδέχεται ότι αφαίρεσε μια σελίδα από το υπογεγραμμένο καταπίστευμα του Κόεν μετά το θάνατο του τραγουδιστή και την αντικατέστησε με μια που αναφέρει ότι ο Κόρι είναι ο κύριος διαχειριστής - ένα κακούργημα.

Η Λόρκα και ο Άνταμ ισχυρίζονται ότι δεν ενημερώθηκαν από τον Κόρι για τις πρόσφατες προσπάθειες να αξιοποιηθεί η περιουσία του πατέρα τους, συμπεριλαμβανομένης της μεταθανάτιας έκδοσης ενός μυθιστορήματος του Κοέν, του «A Ballet of Lepers», το οποίο εκδόθηκε νωρίτερα φέτος, καθώς και των εγκαινίων της έκθεσης «Everybody Knows» στην Πινακοθήκη του Οντάριο.

Τα αδέρφια καταγγέλλουν ότι ο Κόρι έχει προσλάβει το γιο του, Ράιαν Κόρι, μεταξύ άλλων, για να αρχειοθετήσει τα προσωπικά έγγραφα του Κοέν, τα οποία περιλαμβάνουν σημειώσεις σχετικά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, συμπεριλαμβανομένου του «Hallelujah», για το οποίο έγραψε αρχικά 82 στίχους. Το αρχείο φέρεται, επίσης, να περιλαμβάνει περισσότερες από 8.000 φωτογραφίες.

Το καταπίστευμα ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από δικαιώματα για τη μουσική του Κοέν, καθώς και ποίηση, μυθιστορήματα, φωτογραφίες και 243 τετράδια ημερολογίου που ο τραγουδιστής διατηρούσε από την εφηβεία του. Το αρχείο του Λέοναρντ Κοέν αποτιμάται σε πάνω από 48 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Τα πνευματικά δικαιώματα του «A Ballet of Lepers» ανήκουν στην Old Ideas, LLC, μια εταιρεία που ελέγχεται εξίσου από την LCFT, τη Λόρκα και τον Άνταμ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, τα οποία αναφέρουν, επίσης, ότι τα παιδιά λαμβάνουν ετήσια επιδόματα άνω των 400.000 δολαρίων το καθένα, εκτός από αδήλωτα έσοδα από δικαιώματα, ως αποτέλεσμα του φορολογικού σχεδιασμού του Κόρι για την περιουσία.

Από την πλευρά του, ο Κόρι αρνήθηκε κάθε αδίκημα στα δικαστικά έγγραφα και απέδωσε οποιαδήποτε σύγχυση σε «λάθος». Είπε ότι κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να ενημερώνει τους Λόρκα και Άνταμ, παρέχοντας μηνιαίες καταστάσεις σχετικά με τα οικονομικά και το έργο του LCFT. Είπε, επίσης, σε δήλωσή του προς το δικαστήριο νωρίτερα το φθινόπωρο ότι κανόνισε πολυάριθμες συναντήσεις ενημερώνοντας τη Λόρκα και τον Άνταμ για την έκθεση, καθώς και την έκδοση του μυθιστορήματος του Κοέν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ