Κοσμος

Τα παιδιά του Λέοναρντ Κοέν διεκδικούν δικαστικά την περιουσία του

Η διαμάχη με τον δικηγόρο του διαπιστεύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Λέοναρντ Κοέν
© Rob Verhorst/Redferns/Getty Images/Ideal Image

Λέοναρντ Κοέν: Διαμάχη των παιδιών του με τον δικηγόρο του για την διαχείρηση της περιουσίας

Τα δύο ενήλικα παιδιά του Λέοναρντ Κοέν, η Λόρκα και ο Άνταμ μάχονται στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες για περισσότερο από ένα χρόνο για να απομακρύνουν τον δικηγόρο που είχε διορίσει ο μουσικός πριν από το θάνατό του ως διαχειριστή του Leonard Cohen Family Trust, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που εξέτασε η ΝΥ Post.

Πρόκειται για μια διαμάχη που περιλαμβάνει κατηγορίες για πλαστογραφίες και ισχυρισμούς του δικηγόρου ότι ο τραγουδιστής δεν εμπιστευόταν τους ίδιους τους απογόνους του να διαχειριστούν την περιουσία του, όπως αναφέρει η Post.

Το καταπίστευμα ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα για τη μουσική του Κοέν, καθώς και ποίηση, μυθιστορήματα, φωτογραφίες και 243 τετράδια ημερολογίου που ο Κοέν διατηρούσε από την εφηβεία του. Το Αρχείο του Λέοναρντ Κοέν αποτιμάται σε περισσότερα από 48 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις.

Τα παιδιά του λένε ότι ο πατέρας τους «κατάλαβε κατά τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ότι είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος επιτρέποντας στον δικηγόρο να παρεισφρήσει στις υποθέσεις του και να αναλάβει τον έλεγχο σχεδόν κάθε πτυχής των οικονομικών και της κληρονομιάς του», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Λόρκα και ο Άνταμ ισχυρίζονται ότι δεν ενημερώθηκαν από τον δικηγόρο για τις πρόσφατες προσπάθειες να αξιοποιήσουν την περιουσία του, συμπεριλαμβανομένης της μεταθανάτιας έκδοσης ενός μυθιστορήματος του Κοέν, του «A Ballet of Lepers», που εκδόθηκε νωρίτερα φέτος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ