Κοσμος

Τριντό: «Ο Πούτιν υποτίμησε τους Ουκρανούς»

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία ανακοίνωσε ο Καναδάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό © EPA/SAKCHAI LALIT

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κυρώσεις στη Ρωσία από τον Καναδά - Το μήνυμα Τριντό στον Πούτιν

Ο Καναδάς ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι θα στείλει άλλα τέσσερα άρματα Leopard 2 στην Ουκρανία.

Σε ομιλία του για τον έναν χρόνο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανέφερε ότι οι νέες κυρώσεις αφορούν 129 πρόσωπα και 63 οντότητες.

«Μεταξύ αυτών είναι και οι αντιπρόεδροι της ρωσικής κυβέρνησης καθώς και άλλοι αξιωματούχοι» είπε ο Τριντό, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Τορόντο.

Ο Καναδάς θα στείλει επίσης ένα τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής και πάνω από 5.000 βλήματα, για να βοηθήσει το Κίεβο να αμυνθεί απέναντι στη Ρωσία.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε έναν λαθεμένο υπολογισμό όταν εξαπέλυσε αυτόν τον επιθετικό πόλεμο. Υποτίμησε τους Ουκρανούς και την αλληλεγγύη των φίλων τους σε όλον τον κόσμο. Αλλά σήμερα είμαι πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι από ποτέ» συνέχισε ο Καναδός πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Ο Πούτιν είναι επικίνδυνος, δειλός και αδύναμος».

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα τέσσερα πρώτα άρματα, που είχε υποσχεθεί ο Καναδάς στην Ουκρανία στα τέλη Ιανουαρίου, έχουν φθάσει στην Πολωνία και από εκεί θα προωθηθούν στο Κίεβο. Η Οτάβα θα απαγορεύσει επίσης την εξαγωγή ορισμένων χημικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρονικών αλλά και την εισαγωγή, την αγορά ή την απόκτηση ρωσικών όπλων.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Καναδά Όλεγκ Στεπάνοφ χαρακτήρισε «άνευ νοήματος» τις κυρώσεις, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. «Οι πολίτες μας που βρίσκονται στη λίστα χαμογελούν βλέποντας τα μέτρα αυτά. Είναι μια ένδειξη αδυναμίας εκ μέρους του αντιρωσικού στρατοπέδου, που μισεί τη Ρωσία αλλά καταλαβαίνει ότι δεν μπορούμε να νικηθούμε» σχολίασε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ