Κοσμος

Πώς η G7 θα πιέσει τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επί τάπητος νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα καταστροφής μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο
Εικόνα καταστροφής μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο © EPA/ROMAN PILIPEY

G7 - Η Σύνοδος Κορυφής ανήμερα της επετείου για τον έναν χρόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία - Στο τραπέζι νέες κυρώσεις

Η G7 θα ζητήσει σήμερα Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, να πάψει η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνόδου κορυφής. Αυτό ανέφερε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανήμερα της επετείου για τον έναν χρόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Με δεδομένη την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες, η G7 σκοπεύει να ζητήσει αυτή να σταματήσει» επεσήμανε ο Κισίντα στους δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της, της οποίας προεδρεύει η Ιαπωνία.

Ο Κισίντα δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αν και η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει ιρανικά drones στην Ουκρανία. Πρόσφατα εξάλλου οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει τη στρατιωτική προσπάθεια της Μόσχας. Το Πεκίνο έχει διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που θα διεξαχθούν σήμερα, η G7 θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν νωρίτερα επιπλέον κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ενώ η Ιαπωνία αυστηροποίησε τα μέτρα που έχει λάβει εναντίον της Μόσχας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ