Κοσμος

Η στιγμή της κατάρρευσης του ορυχείου στην Κίνα (βίντεο)

4 νεκροί - Τουλάχιστον 50 παγιδευμένοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή της κατάρρευσης του ορυχείου στην Κίνα
© Twitter

Κίνα: Η κατάρρευση του ορυχείου και το βίντεο ντοκουμέντο - Οι 4 νεκροί και οι 50 παγιδευμένοι

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που καταρρέει τμήμα του υπαίθριου ανθρακωρυχείου στην Εσωτερική Μογγολία, στη βόρεια Κίνα

Σύμφωνα με το CCTV, εργαζόμενοι και οχήματα θάφτηκαν μέσα σε τόνους χώματος και πετρωμάτων, όταν κατέρρευσε τμήμα του ορυχείου, το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρεία Xinjing Coal Mining Company. Οδηγός φορτηγού που μετέφερε άνθρακα κατέγραψε σε βίντεο τη στιγμή που τεράστιοι βράχοι κυλούν σε πλαγιά, σηκώνοντας σύννεφα σκόνης και καταπλακώνοντας οχήματα. «Όλη η πλαγιά κατέρρευσε (...) Πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν;» ακούγεται να λέει ανδρική φωνή εκτός πλάνου. «Αν ήμουν στην ουρά εκεί κάτω σήμερα, θα πέθαινα κι εγώ».

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 50 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι, ενώ 4 έχουν χάσει τη ζωή τους. Μία νέα κατολίσθηση έθεσε σε αναστολή τις έρευνες των αρχών, οι οποίες εκφράζουν φόβους για δραματική αύξηση των νεκρών. 

Άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας στο ορυχείο της Κίνας

Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι γνωστά σε αυτό το στάδιο. Δεν υπήρξε απάντηση σήμερα στις επανειλημμένες κλήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου στη Xinjing Coal Mining Company. Η ασφάλεια των ορυχείων έχει καταγράψει βελτίωση τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, όπως και η κάλυψη καταστροφών στον τομέα από τα ΜΜΕ· παλαιότερα, πολλές τέτοιες τραγωδίες αποσιωπούνταν.

Όμως, τα δυστυχήματα στον τομέα παραμένουν συχνά, εξαιτίας της εγγενούς επικινδυνότητας αυτής της δραστηριότητας, καθώς και λόγω των αυτοσχεδιασμών σε αρκετές περιπτώσεις όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων εργασιακής ασφάλειας. Στα τέλη του Δεκεμβρίου, 40 άνθρωποι εργάζονταν σε στοές χρυσωρυχείου όταν τμήματά του κατέρρευσαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων (βορειοδυτικά). Οι 22 κατορθώθηκε να διασωθούν.

Τον Δεκέμβριο του 2021, δύο εργαζόμενοι που παγιδεύτηκαν σε ανθρακωρυχείο που πλημμύρισε στη Σανσί (βόρεια) έχασαν τη ζωή τους· άλλοι 20 διασώθηκαν. Και τον Σεπτέμβριο του 2021, 19 ανθρακωρύχοι που παγιδεύτηκαν επίσης στα έγκατα της γης στην επαρχία Τσινγκάι (βορειοδυτικά) βρέθηκαν νεκροί, έπειτα από μακρές έρευνες.

At least 2 dead, 53 still missing after open-pit coal mine collapse in northern China

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ