Κοσμος

Qatargate: Αστυνομική έφοδος στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice

Στόχος η κατάσχεση εγγράφων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatargate: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice
© EPA/ STEPHANIE LECOCQ

Qatargate: Η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice

Η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice, στη Ρώμη.

Πρόκειται για τον μη κυβερνητικό οργανισμό με επικεφαλής τον Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, ο οποίος παρέμεινε επί δύο μήνες έγκλειστος σε φυλακή του Βελγίου για την υπόθεση Qatargate και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η σημερινή επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων για να εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνέβαλε στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενου από το Κατάρ και το Μαρόκο, για λογαριασμό του Αντόνιο Παντσέρι και της οικογένειάς του.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στη Ρώμη βρίσκονται αυτές τις ημέρες Βέλγοι εισαγγελείς, για να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με Ιταλούς συναδέλφους τους.

Qatargate: Κατέθεσε νέα έφεση η Εύα Καϊλή

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Εύας Καϊλη, η πλευρά της έχει καταθέσει νέα έφεση που αναμένεται να εξεταστεί εντός 15 ημερών. Ο λόγος που οι συνήγοροι υπεράσπισής της αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά αυτή τη φορά είναι διότι εάν δεν αποφάσιζαν να εφεσιβάλουν την απόφαση θα έπρεπε να περιμενουν δύο μήνες και όχι έναν μέχρι την επόμενη φορά που η πελάτισσά τους θα βρισκόταν ξανά ενώπιον του προδικαστικού τμήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σβεν Μαρί, άσκησε την έφεση που είχε προαναγγείλει ήδη από την Πέμπτη και επιμένει, μάλιστα, η πελάτισσά του να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, τον πρώην ευρωβουλευτή ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε την Παρασκευή να παρατείνει την προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ