Κοσμος

Βρέθηκε περιπλανώμενος αλιγάτορας στο Μπρούκλιν

Πιθανώς είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Nέα Υόρκη: Βρέθηκε περιπλανώμενος αλιγάτορας στο Μπρούκλιν 

Σε μια σχετικά ασυνήθιστη σκηνή για το Μπρούκλιν ένας αλιγάτορας μήκους 1,5 μέτρου διασώθηκε την Κυριακή από τη διάσημη λίμνη Prospect Park. Ο περιπλανώμενος αλιγάτορας - πιθανότατα ένα ανεπιθύμητο κατοικίδιο - ήταν σε κακή κατάσταση και περιγράφηκε ως υποτονικός από τους υπαλλήλους του πάρκου, μετέδωσε ο τοπικός ειδησεογραφικός σταθμός PIX11.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο αλιγάτορας μπορεί να είχε υποστεί σοκ από το κρύο.

Οι αξιωματούχοι μετέφεραν τον αλιγάτορα στα Κέντρα Φροντίδας Ζώων και στη συνέχεια στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ για αποκατάσταση, ανέφερε τοπικός ειδησεογραφικός σταθμός. Οι κτηνίατροι πιστεύουν ότι ο αλιγάτορας ήταν πιθανότατα ένα κατοικίδιο που είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του στη λίμνη, σύμφωνα με τις αναφορές.

Είναι παράνομο να απελευθερώνονται ζώα σε πάρκα της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το PIX11, οι δασοφύλακες των πάρκων της πόλης ανταποκρίνονται σε περίπου 500 αναφορές για καταστάσεις ζώων.

Ένας από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους της Νέας Υόρκης θέλει τους αλιγάτορες να κατοικούν στο αποχετευτικό σύστημα της μητρόπολης. Ωστόσο, ο μύθος αυτός φαίνεται να έχει κάποια αλήθεια: στις 9 Φεβρουαρίου 1935, μια ομάδα εφήβων στη γειτονιά East Harlem της Νέας Υόρκης «εντόπισε έναν αλιγάτορα σε έναν αγωγό ομβρίων και στη συνέχεια τον έπιασε με λάσο και τον ανέσυρε με ένα σχοινί για ρούχα», ανέφεραν οι Times.

Το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τίτλο «Alligator Found in Uptown Sewer» (Βρέθηκε αλιγάτορας στον υπόνομο του Uptown). Ο ιστορικός της Νέας Υόρκης Μάικλ Μισιόνε είπε στην εφημερίδα πώς αυτό μπορεί να ενίσχυσε τον μύθο του αποχετευτικού αλιγάτορα.

«Η γοητεία του εντοπισμού του 1935 ήταν ότι ανακαλύφθηκε από νεαρά αγόρια και ήταν το θέμα συζήτησης αυτής της εργατικής γειτονιάς του Ανατολικού Χάρλεμ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης», δήλωσε ο ίδιος.