Κοσμος

Επισκέπτρια σε γκαλερί έπεσε πάνω σε έργο του Τζεφ Κουνς και το κατέστρεψε

Αξίας 42.000 δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επισκέπτρια σε γκαλερί έπεσε πάνω σε έργο του Τζεφ Κουνς και το κατέστρεψε
© Salvatore Laporta/ Getty images/Ideal Image

Τζεφ Κουνς: Επισκέπτρια σε γκαλερί κάνει θρύψαλα έργο τέχνης του

Μια επισκέπτρια σε γκαλερί του άγγιξε κατά λάθος ένα από τα εμβληματικά γλυπτά «balloon dog» -των σκύλων που μοιάζουν να είναι φτιαγμένα από μπαλόνι- του καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς με αποτέλεσμα να πέσει και να σπάσει.

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της έναρξης μίας έκθεσης σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μαϊάμι της Φλόριντα, όταν η γυναίκα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, χτύπησε το γλυπτό με το δάχτυλό της ρίχνοντάς το από το βάθρο του.

«Η συλλέκτης δεν ήθελε να σπάσει το γλυπτό, στην πραγματικότητα δεν το άγγιξε ποτέ με τα χέρια της», είπε ο Σεντρίκ Μποερό υπεύθυνος του τομέα αυτού στην πινακοθήκη. «Ήταν το εναρκτήριο κοκτέιλ, πολύς κόσμος ήταν στο περίπτερό μας, κι εκείνη έδωσε άθελά της μια μικρή κλωτσιά στο βάθρο, η οποία ήταν αρκετή για να πέσει το γλυπτό».

«Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά, γι’ αυτό το έργο ήταν πλήρως ασφαλισμένο», είπε. Η γκαλερί Bel-Air Fine Art είναι από τις επίσημες πινακοθήκες των έργων του Τζεφ Κουνς.

Η γκάμα των γλυπτών του «Balloon Dog» είναι από τα πιο εμβληματικά έργα σύγχρονης τέχνης και έχουν πουληθεί για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Το ύψος τους ποικίλει, με τα μεγαλύτερα να φτάνουν τα τρία μέτρα, ωστόσο το συγκεκριμένο ήταν "κουτάβι", με ύψος 40 εκατοστά.

Σημειώνεται ότι το 2019 ο Κουνς έγραψε ιστορία όταν το γλυπτό του, ένα κουνέλι, πουλήθηκε σε δημοπρασία για 91,1 εκατομμύρια δολάρια (71 εκατομμύρια λίρες) - την υψηλότερη τιμή πώλησης ποτέ για έναν εν ζωή καλλιτέχνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ