Κοσμος

Ρωμαϊκός δονητής 2000 ετών βρέθηκε στην Αγγλία

Είχε ανακαλυφθεί το 1992 αλλά δεν είχε διαπιστωθεί τι είναι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωμαϊκός δονητής 2000 ετών βρέθηκε στην Αγγλία

Αγγλία: Εντοπίστηκε ρωμαϊκός δονητής 2000 ετών - Είχε ανακαλυφθεί το 1992 αλλά δεν είχε διαπιστωθεί τι είναι

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν βρει τον μοναδικό γνωστό ρωμαϊκό δονητή σε φυσικό μέγεθος, που ανακαλύφθηκε σε ένα χαντάκι στις πιο απομακρυσμένες βόρειες παρυφές της αυτοκρατορίας.

Αν δεν χρησιμοποιήθηκε ως σεξουαλικό εργαλείο, τότε το ηλικίας 2.000 ετών αντικείμενο μπορεί να ήταν ένα όρθιο γουδοχέρι σε σχήμα πέους, ή θα μπορούσε να είναι ένα χαρακτηριστικό από ένα άγαλμα που οι άνθρωποι άγγιζαν για καλή τύχη.

«Πρέπει να ομολογήσω», δήλωσε ο ανώτερος λέκτορας αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, Ρομπ Κόλινς, «ένα μέρος μου πιστεύει ότι είναι κάπως αυτονόητο ότι πρόκειται για πέος. Δεν ξέρω ποιος το καταχώρησε στον κατάλογο. Ίσως ήταν κάποιος που δεν ένιωθε άνετα με αυτό ή δεν πίστευε ότι οι Ρωμαίοι θα έκαναν τέτοια... ανόητα πράγματα».

Αν όντως το πίστευαν αυτό, δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος, δεδομένου ότι οι δισδιάστατες και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του πέους ήταν πανταχού παρούσες στον ρωμαϊκό κόσμο, είτε σε ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, διακοσμητικά αγγείων ή μενταγιόν που φοριούνταν στο λαιμό.

Ο φαλλός της Vindolanda έχει μήκος 16 εκατοστά, αλλά, όπως λένε οι ερευνητές, ήταν πιθανώς μεγαλύτερος, επειδή το αρχαιολογικό ξύλο είναι επιρρεπές στη συρρίκνωση και τη στρέβλωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ