Κοσμος

Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε Αυστραλό τουρίστα στη Νέα Καληδονία

Έφερε τραύματα σε χέρια και πόδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε Αυστραλό τουρίστα στη Νέα Καληδονία

Νέα Καληδονία: Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε Αυστραλό τουρίστα - Έφερε τραύματα σε χέρια και πόδια

Ένας καρχαρίας σκότωσε έναν 59χρονο Αυστραλό τουρίστα κοντά σε μια πολυσύχναστη παραλία στη Νέα Καληδονία στον Ειρηνικό.

Ο άνδρας κολυμπούσε περίπου 150 μέτρα από την παραλία στην πρωτεύουσα Νουμέα, την Κυριακή, όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε και τον δάγκωσε αρκετές φορές, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δύο άνθρωποι που έπλεαν με το σκάφος τους σε κοντινή απόσταση τον πήγαν πίσω στην παραλία, όπου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να τον σώσουν. Έφερε σοβαρά τραύματα στο πόδι και στα δύο χέρια του και πέθανε επί τόπου, παρά το γεγονός ότι του έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στη θάλασσα εκείνη την ώρα και έγιναν μάρτυρες της επίθεσης. Όπως είναι αναμενόμενο επικράτησε πανικός και η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή.

Η δήμαρχος της πόλης, Sonia Lagarde, διέταξε το κλείσιμο των περισσότερων παραλιών στην περιοχή και την έρευνα για τον εντοπισμό του ή των καρχαριών.

Χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον εντοπισμό τους και εντοπίστηκαν δύο πριν ανασταλούν οι επιχειρήσεις .

Ένας τοπικός εισαγγελέας, ο Yves Dupas, δήλωσε ότι η έρευνα θα ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες της επίθεσης, η οποία συνέβη εντός της ζώνης που επιτηρείται από ναυαγοσώστες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ