Κοσμος

Αμερικανός ανέπτυξε ιρλανδική προφορά λίγο αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη

Δεν είχε πάει ποτέ στην Ιρλανδία και δεν καταγόταν από την χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
© Unsplash

ΗΠΑ: Αμερικανός ανέπτυξε ιρλανδική προφορά λίγο αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη -  Η διάγνωση των επιστημόνων - Δεν είχε πάει ποτέ στην Ιρλανδία και δεν καταγόταν από την χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου

Ένας Αμερικανός ανέπτυξε ανεξέλεγκτη ιρλανδική προφορά μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο του προστάτη, παρόλο που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ιρλανδία, λένε οι ερευνητές.

Ο άνδρας από τη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος ήταν γύρω στα 50, πιθανώς έπασχε από το σύνδρομο ξένης προφοράς (FAS), αναφέρει το British Medical Journal.

Το σπάνιο σύνδρομο έδωσε στον άνδρα, ο οποίος δεν είχε άμεση οικογένεια από την Ιρλανδία, μια «προφορά» που παρέμεινε μέχρι το θάνατό του.

Αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

«Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση FAS που περιγράφεται σε ασθενή με καρκίνο του προστάτη και η τρίτη που περιγράφεται σε ασθενή με κακοήθεια», ανέφεραν οι συντάκτες της έκθεσης.

Οικείοι του αναφέρουν ότι ζούσε στην Αγγλία στα 20 του χρόνια και είχε φίλους και μακρινά μέλη της οικογένειάς του από την Ιρλανδία. Προσθέτουν όμως ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ στο παρελθόν με την ξένη προφορά.

«Η προφορά του ήταν ανεξέλεγκτη, παρούσα σε όλα τα περιβάλλοντα και σταδιακά έγινε επίμονη», αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε για πρώτη φορά 20 μήνες μετά τη θεραπεία του.

Ακόμη και όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, η προφορά παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του που ήρθε μήνες αργότερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ