Κοσμος

Η Tesla αρνείται πως απέλυσε εργαζομένους επειδή ήθελαν να ιδρύσουν συνδικάτο

Ισχυρίζεται πως τους είχε δοθεί feedback για την κακή τους απόδοση αρκετό καιρό πριν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tesla: Ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια - Ώθηση από τη συμφωνία με τη Hertz
Tesla © EPA/RITCHIE B. TONGO

Η Tesla αρνείται πως απέλυσε εργαζομένους επειδή ήθελαν να ιδρύσουν συνδικάτο - Ισχυρίζεται πως τους είχε δοθεί feedback για την κακή τους απόδοση αρκετό καιρό πριν

Η Tesla του Έλον Μασκ αρνήθηκε ότι απέλυσε εργαζόμενους ως αντίδραση σε μια ομάδα εργαζομένων που προσπάθησαν να σχηματίσουν συνδικάτο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι απέλυσε 27 υπαλλήλους για «κακή απόδοση» και ότι «εντοπίστηκαν... πολύ πριν ανακοινωθεί η εκστρατεία του συνδικάτου».

Οι δημιουργοί του συνδικάτου στο Μπάφαλο ισχυρίστηκαν ότι το προσωπικό απολύθηκε μία ημέρα αφότου το συνδικάτο δημοσιοποίησε τα σχέδιά του. Κατηγόρησαν την Tesla ότι απέλυσε περισσότερα από 30 άτομα προσπαθώντας να καταστείλει την εκστρατεία.

Η Tesla ανέφερε σε ανάρτηση στο blog της ότι η απόφαση για την απόλυση των εργαζομένων είχε ληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έμαθε μόνο εκ των υστέρων ότι ένας από τους 27 επηρεαζόμενους εργαζόμενους «αναγνωρίστηκε επίσημα ως μέρος της συνδικαλιστικής εκστρατείας».

«Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έλαβαν εκ των προτέρων feedback σχετικά με την κακή απόδοσή τους από τους διευθυντές τους κατά τη διάρκεια της περιόδου αξιολόγησης. Παρά το feedback αυτό, δεν επέδειξαν επαρκή βελτίωση», προστίθεται.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ