Κοσμος

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι «αιχμάλωτοι της Μαριούπολης» (βίντεο)

Η νέα ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητέρα με την ουκρανική σημαία στην πλάτη κλαίει στην αγκαλιά του γιου της, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τους Ρώσους στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων
Μητέρα με την ουκρανική σημαία στην πλάτη κλαίει στην αγκαλιά του γιου της, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τους Ρώσους στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων © EPA/Andrii Yermak, Head of the Ukrainian Presidential Administration

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία - Ελεύθεροι οι κρατούμενοι από τη Μαριούπολη

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την Ουκρανία που δείχνει τους Ουκρανούς στρατιώτες που αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Ρώσους στο πλαίσιο της νέας ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου. Ανάμεσα στους ανθρώπους που ελευθερώθηκαν, ήταν και ένας πολίτης. 

Ειδικότερα, ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι 100 στρατιώτες και ένας άμαχος επαναπατρίστηκαν.

Σχεδόν όλοι αυτοί υπερασπίζονταν Μαριούπολη, την πόλη - κλειδί μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, η οποία μετά από μήνες πολιορκίας πέρασε στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, τόνισε ο Αντριι Γερμάκ στο Telegram. 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ζελένσκι είχε αναφέρει ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ουκρανία εξασφάλισε την απελευθέρωση 1.762 ανδρών και γυναικών που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τους Ρώσους. 

Από τη μεριά του το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μετά από συνομιλίες η Ουκρανία επέστρεψε σήμερα 101 αιχμαλώτους πολέμου από εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο. 

«Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας μεταφοράς των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων θα παραδώσουν τους απελευθερωμένους στρατιώτες στη Μόσχα για θεραπεία και αποκατάσταση σε νοσηλευτικά ιδρύματα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας» ανέφερε στην ανακοίνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ