Κοσμος

Ρεκόρ Γκίνες παθιασμένου υποβρύχιου φιλιού

Ερωτευμένο ζευγάρι φιλήθηκε για 4 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρεκόρ Γκίνες για το πιο παρατεταμένο υποβρύχιο φιλί κατέρριψαν δύο ερωτευμένοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου - Η ιστορία του ρομαντικού εγχειρήματος.

Ένα ερωτευμένο ζευγάρι γιόρτασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με έναν μάλλον μοναδικό τρόπο: Με το πιο παρατεταμένο υποβρύχιο φιλί που έχει καταγραφεί από τα ρεκόρ Γκίνες.

Η Μπεθ Νιλ από τη Νότια Αφρική και ο Καναδός Μάιλς Κλουτιέρ φιλήθηκαν για 4 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό σε μια πισίνα.

Η συνεδρία του ασπασμού τους έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 3 λεπτών 24 δευτερολέπτων, το οποίο είχε καταγραφεί από τα Guinness World Records πριν από 13 χρόνια, στην ιταλική τηλεοπτική εκπομπή Lo Show dei Record.

Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι, αμφότεροι δύτες που ζουν στη Νότια Αφρική με την ηλικίας 1,5 ετών κόρη τους Νέβε, ταξίδεψε στις Μαλδίβες για να επιχειρήσε το ρεκόρ σε τουριστικό θέρετρο.

Ρεκόρ Γκίνες υποβρύχιου φιλιού: Μια ιδέα που ωρίμαζε χρόνια

Ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στις 7.30 π.μ., ξεκινώντας με λίγη προθέρμανση και δύο δοκιμαστικά υποβρύχια φιλιά δύο και τριών λεπτών, πριν μπουν «για το χρυσό».

Και παρά την πρακτική τους εξάσκηση από τότε που σκέφτηκαν για πρώτη φορά την ιδέα πριν από τρία χρόνια, οι υποβρύχιοι εραστές Μπεθ και Μάιλς παραδέχονται ότι το όλο πράγμα ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό,τι περίμεναν.

Η Μπεθ δήλωσε: «Τρεις μέρες πριν από το ρεκόρ δεν μπορούσα να κρατήσω την αναπνοή μου». Ο Μάιλς πρόσθεσε: «Δεν μπορούσαμε καν να φτάσουμε στο υπάρχον ρεκόρ – δεν ήμασταν καν κοντά».

Άρχισαν πραγματικά να προπονούνται για την απόπειρα ρεκόρ λίγες εβδομάδες πριν κατευθυνθούν στις Μαλδίβες.

Η Μπεθ και ο Μάιλς έχουν έναν κοινό λογαριασμό στο Instagram, όπου μοιράζονται τις περιπέτειές τους κάτω από τα κύματα © Guiness World Records

Η Μπεθ είναι τετράκις πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης στην πατρίδα της και έχει σημειώσει πολλά εθνικά ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης της Νότιας Αφρικής, καθώς και αφρικανικά ηπειρωτικά ρεκόρ.

Όμως, ενώ η κατάρριψη ρεκόρ δεν είναι κάτι καινούργιο για τη Μπεθ, το μεγαλύτερο υποβρύχιο φιλί ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, επειδή ήταν η μόνη φορά που έπρεπε να παραμείνει ακίνητη και να γνωρίζει πόσος χρόνος έχει περάσει.

Καθώς το διοξείδιο του άνθρακα συσσωρευόταν μέσα στα σώματα της Μπεθ και του Μάιλς, έπρεπε να καταπολεμήσουν την επιθυμία να κολυμπήσουν στην επιφάνεια και να πάρουν μια βαθιά ανάσα.

Αλλά πολέμησαν ενάντια στο ένστικτό τους κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον για υποστήριξη κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να γράψουν ιστορία.

Το φιλί για ρεκόρ Γκίνες στις Μαλδίβες και η «βοήθεια» του Eminem

Η 40χρονη Μπεθ και ο 33χρονος Μάιλς ζήτησαν τη βοήθεια του κορυφαίου υποβρύχιου βιντεογράφου των Μαλδίβων, Sidey the Shark, για να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Πλήθος μαζεύτηκε επίσης για να παρακολουθήσει την απόπειρα ρεκόρ τους, με το ζευγάρι να εξηγεί ότι είχε ζητήσει σιωπή μέχρι να ξεπεράσει το όριο των τεσσάρων λεπτών.

Ωστόσο, κάτω από το νερό, δεν μπορούσαν να ακούσουν τα βουητά και τις επευφημίες που προέρχονταν από τους ανθρώπους που τους παρακολουθούσαν.

Ο Μάιλς περιέγραψε την επίτευξη του ρεκόρ ως «το ταξίδι του ήρωα μιας αναπνοής», παραδεχόμενος ότι του ήταν δύσκολο από την αρχή.

Με τους παλμούς της καρδιάς τους υψηλούς και την παρόρμηση να αναπνεύσουν όλο και πιο έντονη, ξεπέρασαν τα όριά τους και στο τέλος ανταμείφθηκαν.

Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι ταξίδεψε στις Μαλδίβες για να επιχειρήσει το ρεκόρ Γκίνες © Guiness World Records

Η Μπεθ μπορεί να κρατήσει την αναπνοή της για ένα εντυπωσιακό ολόκληρο εξάλεπτο.

Οι αναρτήσεις της στο Instagram, με το προφίλ @onebreathbeth, γίνονται συχνά viral, συμπεριλαμβανομένης μιας όπου συγχρονίζει τα χείλη της μαζί με το «Lose Yourself» του Eminem ενώ είναι κάτω από το νερό.

Και το μυστικό της επιτυχίας της Μπεθ εκείνη την ημέρα ήταν να βάλει τα αδιάβροχα ακουστικά της και να ακούει το ίδιο τραγούδι, για να ανταπεξέλθει σε εκείνες τις δύσκολες τελευταίες στιγμές.

View this post on Instagram

A post shared by Beth Neale (@onebreathbeth)

Η Μπεθ δίδαξε τον Μάιλς πώς να κάνει ελεύθερη κατάδυση, αλλά οι τεχνικές τους διαφέρουν αρκετά.

Ο Μάιλς και η Μπεθ είναι μαζί σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη γνωριμίας τους στις Βερμούδες – και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Η Μπεθ, η οποία μπορεί να κάνει ελεύθερη κατάδυση στα 60 μέτρα, ήταν επικεφαλής ενός προγράμματος με το όνομα «Παιδιά στον ύφαλο» για να διδάξει στα παιδιά πώς να κάνουν ελεύθερη κατάδυση και γιατί ο υποβρύχιος κόσμος πρέπει να προστατεύεται.

Ο Μάιλς ήταν ένας εθελοντής που εμφανίστηκε για να βοηθήσει εκείνη την ημέρα.Ο Μάιλς δεν είχε περάσει πολύ χρόνο στον ωκεανό, αλλά ενδιαφερόταν πολύ να μάθει πώς να κάνει ελεύθερη κατάδυση, οπότε η συνάντηση με την Μπεθ ήταν ένα σμίξιμο βγαλμένο από τον παράδεισο.

Ο Μάιλς είπε ότι ήξερε ότι η Μπεθ ήταν «η μοναδική» μόλις συναντήθηκαν.

Το μυστικό της επιτυχίας για τη Μπεθ ήταν να ακούει Eminem στα ακουστικά, για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες τελευταίες στιγμές © Guiness World Records

This must be underwater love: Ένα ζευγάρι που ζει για καταδύσεις

Και η αγάπη για το νερό σίγουρα τρέχει στην οικογένεια, καθώς η κόρη τους είναι και η ίδια κολυμβήτρια.

Η Μπεθ παίρνει την κόρη της στην πισίνα τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και η μικρή έχει πάντα ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη της όποτε πηγαίνει κάτω από το νερό.

Η περήφανη μαμά δημοσιεύει τακτικά στιγμιότυπα και βίντεο με τον εαυτό της να κάνει ελεύθερη κατάδυση δίπλα σε όμορφα θαλάσσια πλάσματα, όπως φαλαινοκαρχαρίες και δελφίνια.

Η Μπεθ και ο Μάιλς, που ακούει στο παρατσούκλι «Aquaman», έχουν επίσης έναν κοινό λογαριασμό στο Instagram, το @freedivingcouple, όπου μοιράζονται τις περιπέτειές τους μαζί κάτω από τα κύματα.

Η Μπεθ λέει ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με την ικανότητα της ελεύθερης κατάδυσης και ότι δεν είναι ένα ακραίο άθλημα που απευθύνεται μόνο σε ελίτ αθλητές.

Η αποστολή της: να διδάξει και να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν ελεύθερη κατάδυση και να κάνει θετική διαφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο υποβρύχιος κόσμος.

Το ζευγάρι συνεργάζεται επαγγελματικά σε υποβρύχιες κινηματογραφήσεις και έχει συνεργαστεί με οργανώσεις διατήρησης και τουρισμού για να δείξει στους ανθρώπους τι πρέπει να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν στα υδάτινα βάθη. Μέσω των γυρισμάτων μαζί, συνεχίζουν να εξερευνούν κάτω από την επιφάνεια και να βρίσκουν ιστορίες για να μοιραστούν με εκείνους που είναι ακόμα πιο άνετοι στη στεριά.

Και όσον αφορά την απόκτηση τίτλου ρεκόρ Γκίνες, το ζευγάρι παραδέχεται ότι έχει σίγουρα το μικρόβιο και ήδη σκέφτεται την επόμενη προσπάθειά του.

(Mε πληροφορίες του Guinness World Records)