Κοσμος

Νέος ύποπτος θάνατος στο περιβάλλον Πούτιν: Έπεσε στο κενό Ρωσίδα αξιωματούχος

Νεκρή η Μαρίνα Γιανκίνα - Υψηλόβαθμο στέλεχος του αμυντικού τομέα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέος μυστηριώδης θάνατος στελέχους του Πούτιν στη Ρωσία – Βρέθηκε νεκρή η Μαρίνα Γιανκίνα, υψηλόβαθμη αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας.
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες βρέθηκε νεκρή η Ρωσίδα αξιωματούχους Μαρίνα Γιανκίνα © Twitter

Νέος μυστηριώδης θάνατος στελέχους του Πούτιν στη Ρωσία - Βρέθηκε νεκρή η Μαρίνα Γιανκίνα, υψηλόβαθμη αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας.

Ρωσίδα αξιωματούχος του αμυντικού τομέα πέθανε μετά από πτώση από παράθυρο κτιρίου στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ρεπορτάζ του Newsweek, το οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Fontanka, αναφέρει πως το πτώμα της 58χρονης Μαρίνα Γιανκίνα, η οποία ήταν επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Υποστήριξης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Η Δυτική Στρατιωτική Περιοχή είναι μία από τις πέντε στρατιωτικές περιφέρειες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα της κάτω από τα παράθυρα ενός πολυώροφου κτιρίου στην οδό Ζαμσίνα, στη συνοικία Καλινίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.

To Fontanka αναφέρει ότι με βάση τις προκαταρκτικές πληροφορίες, έμενε στο κτίριο όπου έπεσε και οι αρχές επιβολής του νόμου δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε.

Η υπηρεσία Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα εργαζόταν στο τμήμα.

Το ρωσικό κανάλι του Telegram Mashand και άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έγγραφα και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στη Γιανκίνα ανακαλύφθηκαν στον 16ο όροφο του κτιρίου.

Το Newsweek δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτές τις αναφορές.

Σύμφωνα με την Fontanka, η Γιανκίνα εργαζόταν στο παρελθόν στην Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία και υπηρέτησε ως αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Σχέσεων Ιδιοκτησίας της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, σχολίασε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη τον θάνατο της Γιανκίνα στο Twitter.

«Η Μαρίνα Γιανκίνα, επικεφαλής του οικονομικού τμήματος στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, βρέθηκε νεκρή. Έπεσε από ένα παράθυρο», έγραψε στο Twitter. «Ο θάνατός της δεν είναι ο πρώτος μεταξύ Ρώσων υψηλόβαθμων αξιωματούχων τον περασμένο χρόνο».

Πληθαίνουν οι ύποπτοι θάνατοι στελεχών του Πούτιν στη Ρωσία

Οι αναφορές για τον θάνατο της Γιανκίνα έρχονται λίγες μόλις ημέρες αφότου ο υποστράτηγος Βλαντίμιρ Μακάροφ, ο οποίος απολύθηκε πρόσφατα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, βρέθηκε νεκρός έξω από τη Μόσχα μετά από ύποπτη αυτοκτονία.

Ο Μακάροφ, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών, ανακαλύφθηκε νεκρός τη Δευτέρα, λίγες εβδομάδες μετά την απαλλαγή του από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές επιβολής του νόμου είπαν στο ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Tass ότι ο 72χρονος αυτοκτόνησε.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Cheka-OGPU έγραψε στο Telegram ότι ο Μακάροφ οργάνωσε στο παρελθόν το «κυνήγι» αντιπολιτευόμενων και δημοσιογράφων.

Διάφορες εξέχουσες προσωπικότητες της Ρωσίας έχουν πεθάνει μυστηριωδώς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Πέρυσι, ο πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Αεροπορίας της Μόσχας, Ανατόλι Γκεραστσένκο, πέθανε αφού έπεσε από «πολλές σκάλες».

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις αναφορές για τον θάνατο της Γιανκίνα.

Το Newsweek επικοινώνησε με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για σχόλια.

(Με πληροφορίες του Newsweek)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ