Κοσμος

Αστεροειδής έκανε τη νύχτα μέρα πάνω από τη Μάγχη (βίντεο)

Τα εντυπωσιακά πλάνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αστεροειδής έκανε τη νύχτα μέρα πάνω από τη Μάγχη - Μόλις η έβδομη φορά που έχει προβλεφθεί εκ των προτέρων η πρόσκρουση ενός αστεροειδούς - Τα εντυπωσιακά πλάνα 

Ένας μικρός αστεροειδής εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και εθεάθη να φωτίζει τον ουρανό πάνω από τη Μάγχη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φαινόμενο διαττόντων αστέρων.

Ο μετεωροειδής ύψους 1 μέτρου - ή μικρός αστεροειδής - εθεάθη λίγο πριν από τις 03:00 ώρα Ελλάδας το πρωί της Δευτέρας.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται στη νότια Αγγλία, μοιράστηκαν πλάνα από τον βράχο που ονομάστηκε Sar2667.

Είναι μόλις η έβδομη φορά που έχει προβλεφθεί εκ των προτέρων η πρόσκρουση ενός αστεροειδούς.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έγραψε στο Twitter ότι ήταν «ένα σημάδι της ταχείας προόδου στις παγκόσμιες δυνατότητες ανίχνευσης αστεροειδών!».

Ο οργανισμός ανέφερε νωρίτερα ότι το αντικείμενο αναμένεται να «χτυπήσει με ασφάλεια» τη γήινη ατμόσφαιρα κοντά στη γαλλική πόλη Ρουέν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετεωριτών, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Βέλγιο, δήλωσε ότι το αντικείμενο θα εισέλθει σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από τις γαλλικές ακτές και θα δημιουργούσε ένα φαινόμενο «πύρινης σφαίρας».

Ο τελευταίος αστεροειδής που είχε προβλεφθεί να εισέλθει εκ των προτέρων στην ατμόσφαιρα της Γης είχε παρατηρηθεί στον ουρανό πάνω από το Οντάριο του Καναδά τον περασμένο Νοέμβριο.