Κοσμος

Χριστοδουλίδης ή Μαυρογιάννης; Σήμερα η ανάδειξη του 8ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στις κάλπες ξανά η Κύπρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές στην Κύπρο: Χριστοδουλίδης - Μαρογιάννης
© EPA

Εκλογές στην Κύπρο: Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης στην τελική ευθεία - Σήμερα η ανάδειξη του νέου προέδρου

Τον 8ο Πρόεδρό τους εκλέγουν σήμερα (12.2) οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες για τον 2ο και τελικό γύρο των Προεδρικών εκλογών. Διεκδικητές της Προεδρίας είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης

Δικαίωμα ψήφου έχουν 561. 033 ψηφοφόροι. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00, με διάλειμμα μιας ώρας, 12:00-13:00. Θα λειτουργήσουν, επίσης, 35 εκλογικά κέντρα, σε 25 πόλεις του εξωτερικού, σε 12 χώρες. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ψηφίσει στις 09.45 το πρωί στο Α΄ Δημ. Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Δ΄, Γεροσκήπου, στη γενέτειρά του την Πάφο, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρόκειται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη 13:00, στο Γ΄ Δημ. Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Θ΄, Αγλαντζιά Λευκωσίας.

Προηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/02) το τελευταίο διακαναλικό debate μεταξύ των κ.κ. Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη, το οποίο μεταδόθηκε ταυτόχρονα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Sigma, Ant1, Omega, Alpha και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Omega και με αυτήν ολοκληρώθηκε και η προεκλογική εκστρατεία στην Κύπρο, που διήρκεσε 12 και πλέον μήνες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00. Λίγο μετά τις 22:00, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία», κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ